Política 26/07/2016

Felip VI es mostra "preocupat" per la dificultat de la investidura

El rei comença la roda de contactes amb Pedro Quevedo de Nueva Canarias

Ara
2 min
Felip VI comença la roda de contactes per la investidura

BarcelonaEl rei Felip VI ha començat la roda de contactes amb els dirigents polítics per mesurar suports per la investidura amb els representants dels partits minoritaris. El diputat de Nueva Canarias, Pedro Quevedo, que ha estat el primer en reunir-se amb el monarca, ha declarat que el rei s'ha mostrat "proecupat" per les dificultats per assolir una investidura i ha demanat que s'explorin "totes les possibilitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quevedo ha remarcat que no votarà a favor de la candidatura de Mariano Rajoy i ha recordat que la seva primera opció per a la presidència segueix sent el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

El diputat de Foro Asturias, Isidro Martínez Oblanca, ha explicat que ha traslladat al rei que la seva formació donarà suport a Mariano Rajoy, i ha carregat contra PSOE i Ciutadans pel que considera que és una "actitud de bloqueig". Així, ha defensat que es faci un canvi legislatiu per a que governi la llista més votada.

Des de Coalición Canaria, la diputada Ana Oramas ha explicat que espera que es pugui negociar per formar un govern, i ha criticat la passivitat del PP.

El rei es reunirà més tard amb els líders d' Unión del Pueblo Navarro i Izquierda Unida.

Demà serà el torn del PNB, el PDC i les confluències de l'esquerra alternativa i no serà fins dijous quan el rei es reunirà amb els quatre partits amb més escons al Congrés: Ciutadans, Podem, PSOE i PP.

La ronda de contactes ha de servir per a que el rei, després de conèixer els suports amb els quals compten els candidats, acabi encarregant la formació de govern a aquell que tingui més possibilitats d'aconseguir una majoria.

Mariano Rajoy serà l'últim en passar per la Zarzuela, mentre que ERC i Bildu han decidit no reunir-se amb el monarca.

stats