Política 28/04/2018

Fernández (PP): "El 155 ha tingut uns efectes balsàmics"

El portaveu dels populars catalans subratlla l'"ambient de tranquil·litat que hi ha ara"

Ara
2 min
Fernández (PP): "El 155 ha tingut uns efectes balsàmics"

BarcelonaEl PP català ha reivindicat els efectes de l'article 155 de la Constitució coincidint amb el mig any de la seva aplicació a Catalunya: "Ha tingut efectes balsàmics". Així ho ha expressat en declaracions a Europa Press el portaveu dels populars catalans al Parlament, Alejandro Fernández, que ha assegurat que hi ha "una distància sideral entre el que ha estat l'aplicació del 155 i el que expliquen els independentistes que ha estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha opinat que en sis mesos s'han dut a terme 24 consells de ministres en què s'han adoptat 186 acords relatius a Catalunya en nom de la Generalitat que han servit per millorar àmbits com la sanitat, l'educació, l'ocupació i la justícia. Totes aquestes mesures han comportat, a parer seu, una important inversió per part de l'Estat, com és el cas del retorn de la paga extra de 2012 als funcionaris, al qual s'han destinat més de 137 milions d'euros.

"Se'ns presenta l'article 155 com les set plagues i les dades assenyalen tot el contrari", ha reivindicat, assenyalant també que la intervenció de l'autonomia s'ha traduït en una reducció de 20 punts de la preocupació per la situació política a Catalunya segons CIS. Fernández ha valorat que a l'octubre de 2017, mes en què es va proclamar la independència al Parlament, "el Govern estava absolutament paralitzat excepte en els preparatius i la propaganda de la insurrecció postmoderna" que va portar a terme.

Llavors "s'acumulaven impagaments de fins a quatre anys en ajuntaments i entitats socials, amb tones d'excuses i retrets per justificar l'injustificable", ha criticat. "L'aplicació del 155 no ha estat un balneari, res no ho és en la política catalana actual, però sí que ha tingut alguns efectes balsàmics", com reflecteixen les dades del CIS, ha afegit. A més, la intervenció de l'autonomia "ha tingut efectes dinamitzadors de la gestió pública, i aquesta és la realitat més enllà dels catastrofismes i les demagògies" que venen de l'independentisme. Només cal fixar-se, ha apuntat, "en l'ambient que hi havia a principis d'octubre, amb inseguretat i fugides d'empreses, i l'ambient de tranquil·litat que hi ha ara", amb una administració que funciona.

Fernández ha subratllat que les mesures de 155 es van impulsar pensant en un curt termini i en la formació ràpida d'un Govern legal després de les eleccions del 21 de desembre. "Es necessita un nou Govern i que el 155 finalitzi la seva vigència, i llavors els independentistes ja no podran gastar els diners en quimeres inútils; potser per això no volen governar", ha ironitzat.

stats