Política 29/07/2019

El 'Financial Times' demana a Rivera que reconsideri el seu posicionament i doni suport a Sánchez

El diari econòmic lamenta la situació d'"estancament polític" en què es troba el govern a Espanya

Efe
1 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera

LondresEl diari econòmic britànic 'Financial Times' s'ha fet ressò aquest dilluns de la investidura fallida del líder del PSOE, Pedro Sánchez, en un editorial en què demana a Ciutadans que reconsideri el seu posicionament i faciliti la formació de govern davant "l'estancament polític" en què es troba Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rotatiu econòmic explica les dificultats que ha tingut Sánchez per formar l'executiu per les "exigències" d'Unides Podem. "Sánchez va guanyar les eleccions a l'abril. Ara se li ha de donar l'oportunitat de governar", assenyala l'editorial, que insisteix en la necessitat que Ciutadans "torni a pensar-se" si s'ha d'oposar a una coalició, perquè "un acord donaria a Sánchez una majoria estable i al país el govern que necessita".

Segons el diari, la decisió de Ciutadans de "descartar una coalició a causa de les profundes diferències amb el PSOE pel conflicte a Catalunya" va deixar Sánchez amb l'única opció d'"entrar en converses amb l'extrema esquerra, Podem". "Aquesta va ser una combinació incòmoda des del principi" per al PSOE, ja que el partit socialista no estava disposat a fer concessions importants, afegeix l'article.

Amb tot, defensa el desbloqueig per evitar unes noves eleccions al novembre, ja que és "poc probable" que uns nous comicis donin un resultat diferent.

stats