Política 21/06/2019

L'eurodiputat del PP Santi Fisas no veu rebel·lió en el Procés

El dirigent popular afirma que vol visitar els líders independentistes presos

Ara
2 min
Fisas descarta el delicte de rebel·lió dels presos polítics

BarcelonaL'eurodiputat en funcions del PP Santiago Fisas s'ha desmarcat de la línia oficial del partit i ha descartat que es pugui imputar als presos polítics catalans el delicte de rebel·lió. "Es molt difícil [que hi hagi rebel·lió]. Hi va haver violència, però no en un grau tan important. Però jo tampoc soc jutge i respecto la decisió dels tribunals", ha remarcat en una entrevista a 'Crònica Global'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular també ha confirmat que té una "excel·lent relació" amb Oriol Junqueras i Raül Romeva, i que anirà a veure el president d'ERC quan deixi la política. "[Junqueras] No podia contactar amb mi, però sí que va transmetre a altres persones que li faria il·lusió que hi anés. De moment no hi he anat, però quan deixi la política és possible que sí", ha anunciat en l'entrevista.

Fisas ha explicat que si no hi ha anat abans és per no comprometre el seu partit. "Sent un càrrec electe no puc posar en dificultats el meu partit, el PP. Però un cop ja no estigui en política, a títol personal... Hi ha la qüestió política i la qüestió humana. Per un tema d'humanitat estic més que disposat a anar a veure Romeva, Junqueras o Forn, amb qui vaig coincidir a l'Ajuntament de Barcelona. Tinc estima per aquestes tres persones. Soc conscient de la meva posició política i que es pot malinterpretar", ha assenyalat.

Com ja ha fet en altres ocasions, també s'ha mostrat contrari a la presó provisional dels dirigents independentistes perquè considera que no era necessària. "La presó preventiva ha de ser una cosa molt excepcional, i personalment no crec que hi hagués un risc de fuga en els seus casos. Alguns se'n van anar i van tornar, per exemple. Potser a Europa tampoc s'entén del tot aquesta situació", ha apuntat.

D'altra banda, Fisas no ha amagat que preferia Rajoy a Casado al capdavant del PP i que Cs s'està equivocant en ser "la crossa del PP". En aquest sentit, Fisas ha advocat perquè PP i Cs s'abstinguin en la investidura de Sánchez com ha fet Valls amb Colau.

stats