Política 08/07/2014

El fiscal general manté una "cordial" reunió amb Mas sense abordar la consulta

Torres-Dulce posa en valor "l'excel·lent col·laboració" amb la Generalitat en matèria de justícia

Efe
2 min

BarcelonaEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha mantingut aquest matí una reunió amb el president català, Artur Mas, que ha qualificat de "molt cordial" i en què han tractat del "dia a dia de l'administració de justícia", però sense abordar el tema de la consulta sobiranista. Torres-Dulce s'ha reunit amb Mas al Palau de la Generalitat, aprofitant la seva visita a Barcelona amb motiu de la reunió del Consell Fiscal, que per primera vegada se celebra fora de Madrid, en un gest que, segons el fiscal general, demostra que el ministeri públic "concep l'estructura de l'Estat autonòmic com una realitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la reunió amb Mas hi han assistit també el fiscal superior de Catalunya, José Manuel Romero de Tejada, que va substituir en el càrrec Martín Rodríguez Sol després que aquest es veiés forçat a dimitir per defensar una consulta sobre la independència dins de la legalitat, la qual cosa va motivar que Torres-Dulce li obrís un expedient. Han acudit també a la trobada el conseller de Justícia, Germà Gordó, els vocals del Consell Fiscal –òrgan assessor de la Fiscalia General de l'Estat–, així com els fiscals caps de les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Segons Eduardo Torres-Dulce, la reunió era "estrictament protocol·lària, però la vivesa del diàleg" establert entre els assistents ha estat, segons la seva opinió, "demostració palpable de l'excel·lent col·laboració a l'hora d'examinar la realitat del dia a dia de l'administració de justícia a Catalunya". El fiscal general ha aclarit que a la reunió al Palau no s'ha parlat de la consulta sobiranista, ja que el seu objectiu era "establir un curs de comunicació" amb qui ocupa la més alta autoritat a Catalunya, encara que en el seu transcurs s'han abordat temes relacionats amb l'administració de justícia "molt precisos i concrets".

"El Consell Fiscal no té competències polítiques i el president entén perfectament quin és el seu sentit", ha precisat el fiscal general de l'Estat. Per la seva banda, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha secundat que ha estat una trobada "institucional" i "cordial", sense parlar de la consulta sobiranista. Homs ha deixat de banda les opinions que en algun moment en el passat ha plantejat l'executiu català contra resolucions de la Fiscalia, especialment en relació amb la consulta sobiranista.

"Les opinions emeses en algun moment concret no sé si ara és el moment de subratllar-les", ha assenyalat Homs, que ha remarcat que hi ha "un moment per a cada cosa", encara que ha dit que de "la Fiscalia sempre s'ha d'esperar el criteri d'independència que el marc legal estableix". La Fiscalia General de l'Estat celebra avui a Barcelona la seva primera reunió fora de Madrid, una iniciativa que tindrà continuïtat amb la convocatòria d'una segona reunió el mes de setembre vinent al País Basc.

"La idea és permetre el contacte amb les realitats autonòmiques d'Espanya i les plantilles del ministeri fiscal" en les diferents zones de l'Estat, ha afegit Torres-Dulce. Després de la cita amb Mas i Gordó, el fiscal general de l'Estat s'ha reunit amb la delegada del govern a Catalunya, Llanos de Luna, en una trobada a la qual també ha assistit el fiscal superior de Catalunya.

stats