Política 07/11/2014

La Fiscalia demanarà a la Infanta que declari com a testimoni

L'Audiència de Palma decideix aquest divendres si ratifica o anul·la la imputació de Cristina de Borbó en el cas Nóos. El Ministeri Públic li reclamarà una fiança de responsabilitat civil de més de 500.000 euros

Europa Press
1 min
La infanta Cristina / AFP

Palma de MallorcaLa Infanta Cristiana haurà de declarar com a testimoni en el judici del cas Nóos en cas que l'Audiència de Palma arxivi aquest divendres la seva imputació en la causa. La Fiscalia Anticorrupció l'inclourà juntament amb deu responsables civils, en l'escrit que presentarà en els propers dies amb les penes que sol·licitarà per cadascun dels acusats que seuran a la banqueta d'acusat, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Ministeri Públic reclamarà a més per ella, una fiança de més de 500.000 euros, a la que haurà de fer front de forma conjunta i solidària amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, per haver-se lucrat de part dels fons que aquest hauria defraudat a través de la societat immobiliària Aizoon —de la que són socis al 50%— i que de forma presumptament irregular es va nodrir de més d'un milió d'euros de l'entramat de Nóos.

El fiscal Pedro Horrach, malgrat apuntar la inexistència d'indicis de criminalitat per part de la Infanta en aquesta suposada trama de desviament de fons públics, argumenta que hauria obtingut un benefici o aprofitament il·lícit dels fons que suposadament s'haurien defraudat en l'entramat empresarial del seu marit.

Per reclamar la fiança, Horrach s'empararà a l'article 122 del Codi Penal, que estableix que "el que per títol lucratiu hagi participat dels efectes d'un delicte o falta, està obligat a la restitució de la cosa fins a la quantitat de la seva participació", malgrat que no hagi estat considerat responsable criminal dels fets investigats.

stats