LA JUDICIALITZACIÓ DEL PROCÉS
Política 22/03/2016

La Fiscalia s'oposa a arxivar la causa del 9-N perquè existeixen "sòlids indicis delictius" sobre Mas, Rigau i Ortega

L'organisme assegura que sense els recursos de la Generalitat no s'hauria pogut dur a terme la votació en la jornada de participació

Oriol March
1 min
El president Mas, a la sortida del TSJC / PERE VIRGILI

BarcelonaFa dues setmanes, les defenses d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau van demanar que s'arxivés la causa que els afecta pel 9-N. La Fiscalia ja ha fet saber que s'hi oposa a través d'un escrit dirigit al jutge instructor de la causa, Joan Manel Abril. L'argument que fan servir els fiscals Francisco Bañeres i Emilio Sánchez Ulled és que existeixen "sòlids indicis delictius" al voltant de l'expresident de la Generalitat, l'exvicepresidenta i l'exconsellera d'Ensenyament. Per tant, la Fiscalia advoca per continuar amb el procediment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'última novetat del cas és que el Tribunal Suprem havia decidit retornar, de moment, la causa del 9-N al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Això sí: el Suprem segueix encarregant-se de tot allò relacionat amb Francesc Homs, exconseller de la Presidència i actual cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, l'aforament del qual depèn de la seva condició de diputat al Congrés. L'exposició enviada per Abril situa Mas com a responsable d'un delicte "greu" de desobediència, tal com va avançar ahir al vespre el diari 'El Español'.

La Fiscalia assegura que sense els recursos de la Generalitat no s'hauria pogut dur a terme la votació en el marc de la jornada de participació. "La suspensió jurisdiccional va ser burlada reforçant la sigil·lositat i l'opacitat en l'actuació pública, amb total menysteniment no només de l'ordenament jurídic democràtic sinó també de la transparència", asseguren els fiscals.

stats