Política 15/11/2017

Forcadell serà la número 4 d'ERC el 21-D

La presidenta del Parlament accepta finalment l'oferta dels republicans

Aleix Moldes
1 min
Carme Forcadell: “Quan el Govern es va comprometre a fer el referèndum ja coneixia les dificultats”

BarcelonaCarme Forcadell serà finalment a les llistes d'ERC per al 21-D. Ella mateixa ho ha anunciat a través de Twitter, malgrat que inicialment havia optat perquè no l'afegissin a la candidatura que van avalar dissabte passat els consellers nacionals del partit. ERC ja va explicar que li reservava el número 4 per Barcelona per si canviava d'opinió, i aquesta serà la posició que ocuparà en la candidatura dels republicans.

Fonts pròximes a la presidenta del Parlament expliquen que mantindrà el seu perfil institucional durant la campanya i que prioritzarà la seva tasca al capdavant de la cambra catalana.

Com Anna Simó, a qui se li reservava el 6 per Barcelona, Forcadell no va aparèixer en la llista provisional que ERC va aprovar dissabte passat. En la interlocutòria del Tribunal Suprem, que la deixava en llibertat sota fiança, el jutge l'advertia que es podrien revisar les mesures cautelars en cas que "s'evidenciés un retorn a l'activitat il·legal que s'investiga". A més, deixava clar que, durant l'interrogatori, els investigats havien manifestat "la renúncia a desenvolupar cap activitat política en el futur" o, en cas que en volguessin fer alguna, "la renúncia a qualsevol actuació fora del marc constitucional".

Finalment Forcadell ha comunicat al partit que vol ocupar el quart lloc per Barcelona que li havien reservat, malgrat que la seva presència en campanya serà reduïda. La candidatura per Barcelona l'encapçalarà Oriol Junqueras, amb Marta Rovira com a número 2, Raül Romeva com a número 3, Carles Mundó com a número 5 i Toni Comín com a 7, entre d'altres.

stats