Política 14/10/2012

Ruiz-Gallardón: "La separació de Catalunya acabaria amb la nació espanyola"

El ministre de Justícia avisa en una entrevista a l''Abc' que el govern espanyol impugnaria un referèndum sobre la independència de Catalunya

Efe
1 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, considera que ha arribat l'hora d'aplicar una reforma profunda del Codi Penal.

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, defensa que Espanya "no s'entén a si mateixa sense Catalunya" i assegura que una hipotètica Catalunya independent "acabaria amb la nació espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ruiz-Gallardón ho ha dit en una entrevista que publica aquest diumenge el diari 'Abc', en què també avisa el president de la Generalitat, Artur Mas, que l'executiu espanyol impugnaria el referèndum si s'arribés a convocar i que també el Tribunal Constitucional el suspendria perquè Catalunya no té competències per celebrar-lo.

"La proposta sobiranista ha sorprès molt a Catalunya. No estava introduïda al programa de Convergència. I li diré més: no ha estat un guió escrit per Mas... S'ha apuntat a un discurs que ell no ha escrit", ha assegurat el ministre.

També s'ha referit al paper dels socialistes en aquest debat i ha augurat que el PSOE "entraria en una crisi molt greu si no definís amb rotunditat quin és el seu discurs a Catalunya".

stats