Publicitat
Publicitat

Gallardón diu que "Iglesias i els seus sequaços" són "majordoms" que van cobrar del chavisme i "no creuen en la democràcia"

L'exministre de Justícia carrega contra els membres del partit lila perquè "defensen una tirania"

L'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, membre de l'equip de defensa de l'opositor veneçolà Leopoldo López, ha carregat durament contra Podem per no assistir a  l'acte d'aquest dijous en què es va demanar la seva llibertat i ha titllat Pablo Iglesias "i els seus sequaços" de "majordoms a sou" del chavisme. En dues entrevistes a Onda Cero i la Cadena COPE, Gallardón ha remarcat que en aquest acte "de dignitat i unitat" van unir les seves veus "els demòcrates", i ha afegit que "els que no hi van ser -com Podem- és perquè no creuen en la democràcia".

A més, ha respost a l'"insult mesquí" d'Iglesias, que va titllar l'expresident socialista Felipe González de " majordom del capitalisme", i ha afirmat que "l'única relació econòmica acreditada en tot aquest assumpte" és que "Iglesias i els seus sequaços, en les seves estructures prèvies a la constitució de Podem, van cobrar de Veneçuela", de manera que ells sí que són "majordoms a sou" i per això " defensen una tirania". El seu silenci, ha dit, "no és còmplice, és culpable".

També ha advertit que els esforços de mediació en què participa l'expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero a Veneçuela són en realitat "una mentida" que només està servint per "blanquejar la tirania" i " demorar la condemna internacional" i que no servirà per alliberar els presos. I és que Gallardón sosté que "fins que no s'acabi la dictadura" chavista, ni Leopoldo López ni els altres presos polítics deixaran la presó.

Amb tot, creu que el govern espanyol i tots els governs llatinoamericans han de "fer més, arribar més lluny, ser més rigorosos i anteposar la defensa de les llibertats i els drets humans a qualsevol altre tipus d'interès". En concret, ha demanat al govern espanyol que lideri una reflexió en el si de la UE i d'aquesta manera estengui el compromís "incondicional" que ja ha demostrat amb l'alliberament dels presos, alhora que deixi clar que no és només un assumpte llatinoamericà.

RE

Més continguts de