Publicitat
Publicitat

ELECCIONS 22-M

García Albiol: "Els catalans no són racistes però ha arribat un moment que han dit prou"

El líder del PP a Badalona, a qui dues enquestes donen l'alcaldia, insisteix que "hi ha un problema de supervivència" i reclama que es prioritzin els ajuts socials als ciutadans autòctons

El líder del PP a Badalona, Xavier García Albiol, a qui dos sondejos donen la victòria a les eleccions municipals, insisteix que els recursos són limitats i que, en temps de crisi, s'han de prioritzar els serveis socials entre la població autòctona. En una entrevista a Els Matins  de TV3 , García Albiol ha assegurat que està "absolutament convençut" que els catalans no són racistes, en relació amb l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió feta pública aquest dilluns, que constata que la meitat de la població creu que hi ha un nombre "excessiu" d'immigrants. "No són racistes, però ha arribat un moment en què han dit prou; molts ciutadans tenen la sensació que estan en un segon nivell".


"No som tots persones?", ha preguntat el periodista Josep Cuní al polític del PP. "Hi ha un problema de supervivència i s'està produint una gran injustícia social cap als veïns que són d'aquí", ha respost. El regidor badaloní ha afegit: "Les persones en situació irregular han d'entendre que no poden estar al nostre país". Albiol manté que no és racista, i que el qualifiquen així aquells a qui no interessa que es conegui la situació que denuncia.


García Albiol ha centrat el seu focus polític al barri de la Salut de Badalona, on hi ha hagut problemes de convivència entre els veïns autòctons i un petit grup de gitanos romanesos arribats recentment. "No és normal que hi hagi corrent pel carrer persones amb 50 o 60 detencions", ha dit. Albiol manté que una part de la seguretat va lligada a la immigració irregular i reclama mesures més contundents contra els immigrants que delinqueixen, "com es fa a França o Alemanya".


"Vostè creu que si la gent cregués que sóc racista, estaria encapçalant les enquestes electorals?", ha conclòs.

Més continguts de