Juan Carlos Girauta: "Tranquil·litzar l'Íbex-35 no és una cosa dolenta"

El candidat de Ciutadans per Barcelona a les eleccions espanyoles del 20-D ha estat entrevistat aquest matí per Antoni Bassas a l'Ara.cat

Aferrats als bons resultats que apunten les enquestes, Ciutadans ja es veu a la Moncloa. El candidat del partit taronja per Barcelona a les eleccions espanyoles del 20-D, Juan Carlos Girauta, ha avisat aquest dimarts al PP que "ho té pelut" si espera que Ciutadans investeixi Mariano Rajoy com a president del govern espanyol si els resultats s'acosten al que indiquen les enquestes. "És el senyor Rajoy un líder? A nosaltres no ens ho sembla", ha avisat en una entrevista d' Antoni Bassas a l'Ara.cat.

Durant la conversa, ha defensat que no són de dretes o d'esquerres, sinó que ocupen l'espai ideològic europeu dels "liberals demòcrates", i ha argumentat que "no és dolent" que un partit tranquil·litzi l'Íbex-35 si, com segons ell fa Ciutadans, també dóna tranquil·litat "a la gent modesta i treballadora".

Allò que, com va avançar l'ARA, deien fa mesos en privat, ara ja és diu en públic. Albert Rivera  es veu a la Moncloa encara que no guanyi les eleccions. Girauta ho ha fet explícit avui en dir que en un escenari de quatre partits grans no es tracta tant de qui guanya les eleccions, sinó de qui és capaç d'aglutinar una majoria parlamentària, i ha situat Ciutadans com la principal alternativa a Rajoy per davant del PSOE. "És Pedro Sánchez qui ha de dir si, en el cas que siguem segons, donarà suport a Rivera".

"Un grup de catalans pot voler legítimament acabar liderant Espanya"

Segons Girauta, els catalans també es beneficiarien d'un govern de Rivera a Espanya perquè comportaria millores en aspectes com el finançament autonòmic, però ha descartat que arribin a defensar un referèndum per Catalunya. El dirigent de C's ha definit el nacionalisme com una "ideologia destructiva" diferent del patriotisme, després de lamentar que el catalanisme polític que tenia voluntat de liderar Espanya "ha mort per culpa d'Artur Mas i els seus". Tot i així, ha defensat que un "grup de catalans –en al·lusió a Ciutadans– pot voler legítimament liderar un projecte comú per a Espanya i acabar liderant Espanya".

L'Estat espanyol ha estat "absent" a Catalunya

El candidat de Ciutadans ha criticat que durant el procés sobiranista l' estat espanyol "ha estat absent"."El PP ha estat absent, pitjor, l'Estat ha estat absent", ha lamentat, i ho ha atribuït al fet que al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "no li agrada fer política". Girauta, que havia militat al PSOE en la seva joventut i anat a les llistes del PP el 2003 i el 2004, ha justificat el seu canvi de partit pel desencís que li va causar la complicitat de Josep Piqué amb el nacionalisme, i ha carregat contra l'actitud que ha mantingut Rajoy amb Catalunya, en què " no ha fet res i ha deixat podrir" la situació. Segons el candidat de C's, durant massa anys el PP no ha defensat l'Estat a Catalunya, per molt que al final hagi volgut gesticular dient que ara controlarà el FLA: "Això no serveix de res".

Més continguts de