POLÍTICA
Política 30/04/2013

Homs, al PSC: "Les estructures d'estat són irrenunciables per formar un govern d'unitat"

El conseller de la Presidència rebutja abandonar la defensa del dret a decidir perquè el PP se sumi a l'executiu

M.toro / O.march
1 min

Barcelona"Les estructures d'estat són irrenunciables per formar un govern d'unitat". D'aquesta manera ha respost el portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, al portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, que aquest dilluns ha plantejat la possibilitat que els socialistes participin en un govern d'unitat juntament amb el PP. Homs ha rebutjat frontalment la possibilitat que el PP acabi formant part del Govern si això ha de significar renunciar a la defensa del dret a decidir i la construcció d'estructures d'estat, tal com demanen els populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Homs ha deixat clar que el dret a decidir "és un objectiu de país irrenunciable" que respon a una "voluntat democràtica" de la majoria del poble de Catalunya. El conseller ha explicat que, en aquest sentit, "la intensitat del missatge" d'oferta per entrar al Govern "no és la mateixa en totes les formacions polítiques".

No obstant això, Homs ha reiterat la seva crida als partits que defensen el dret a decidir –inclòs el PSC– perquè, ha dit, "de la manera com van les coses" i si el govern espanyol no rectifica el sostre de dèficit per a Catalunya, s'hauran de prendre decisions "col·lectivament". En aquest sentit ha demanat un exercici de "coresponsabilitat" a aquells partits que en el passat han tingut responsabilitats al Govern.

stats