Política 16/10/2012

El Govern culpa l'executiu espanyol dels impagaments a les farmàcies

El portaveu Francesc Homs assegura que s'estan fent "tots els esforços" per abonar aquest deute però recorda que depèn de l'accés al fons de liquiditat i que no està a les seves mans

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que l'executiu català està fent "tots els esforços" que estan al seu abast per pagar a les 3.000 farmàcies catalanes els 99 milions d'euros pendents de les receptes del juliol i les retards acumulats. Homs ha explicat que el pagament depèn de l'accés a fons de liquiditat, pel qual ja tenen "tots els papers presentats" però estan encara a l'espera de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es produeix una situació absurda: disposem de prou recursos a través dels impostos que paguem com per haver de sumir en penúries els farmacèutics", ha dit el portaveu, qui ha afegit que l'estat espanyol "pren decisions incomprensives". En tot cas, Homs ha agraït i subratllat la feina dels farmacèutics catalans, que tenen previst fer una vaga el 25 d'octubre i tancar els establiments si els diners no arriben.

stats