Política 02/07/2015

Guillermo Zapata agraeix a la víctima d'ETA que l'ha exculpat la seva "lliçó de generositat i dignitat"

El jutge Pedraz ha decidit arxivar la querella en contra del regidor d'Ahora Madrid. Irene Villa, a qui es dirigia un dels tuits, assegura que no va sentir-se ofesa per la broma

Efe
1 min
El regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata. EFE

MadridEl regidor de l'Ajuntament de Madrid Guillermo Zapata ha agraït aquest dijous a la víctima d'ETA Irene Villa la "lliçó de generositat i dignitat" que ha donat en exculpar-lo d'un delicte d'enaltiment del terrorisme pels tuits que va escriure abans de la seva etapa política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapata s'ha pronunciat així en una roda de premsa a l'Ajuntament de Madrid convocada després de conèixer-se la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz de retirar la seva imputació per tuits que va escriure el 2011 sobre la víctima d'ETA Irene Villa, que ha presentat al jutjat un escrit en què exculpa el regidor.

Zapata ha reiterat que mai ha defensat la violència i ha recalcat que la decisió del jutge no modifica la seva decisió de deixar la responsabilitat de l'àrea de Cultura municipal –va dimitir d'aquest càrrec, i ara és únicament regidor i president dels districtes de Fuencarral-El Pardo i Villaverde.

Sobre la possibilitat que aquest cas condicioni la resta de mandat del govern de Carmena, Zapata ha reconegut que és cert que aquesta qüestió té una "dimensió mediàtica", però ha afegit que "la feina de l'oposició és fer d'oposició" i la dels que són a les institucions és "governar".

stats