Política 30/04/2012

Hisenda assegura que Catalunya "ha corregit molt i en la bona direcció" per complir amb el dèficit

El govern espanyol desmenteix la Generalitat i assegura que Catalunya ja ha presentat el pla de viabilitat

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl govern espanyol assegura que la Generalitat compleix per tancar l'any amb l'objectiu de dèficit previst. Segons han dit avui fonts del ministeri d'Hisenda espanyol, la conselleria d'Andreu Mas-Colell ha esmenat els comptes, adequant-los a les noves xifres que marquen els pressupostos generals de l'Estat: "Han corregit molt i en la bona direcció", han afirmat des del ministeri.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, aquestes fonts han desmentit rotundament que s'hagi ajornat el termini per presentar els plans de reequilibri financers que Madrid exigeix a totes les comunitats. Aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que encara disposen "d'uns dies de coll" per fer-ho. L'executiu de Rajoy ho nega i recorda que el termini acaba aquesta nit a les 12. Sobre el fet que el pla de viabilitat inclogui els 219 milions que Madrid es nega a pagar a Catalunya de l'addicional tercera de l'Estatut, el departament de Montoro es limita a dir que això es veurà més endavant, probablement a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que s'ha de fer a principis de maig.

"No esperem grans sorpreses", ha dit sobre els plans autonòmics que s'han elaborat, asseguren a Hisenda, amb "molt diàleg".

stats