Política 29/08/2019

L'exconseller Huguet (ERC) assistirà finalment a la Diada tot i les discrepàncies amb l'ANC

El republicà havia dit que no hi aniria si l'Assemblea no "rectificava" el seu discurs "antipartits i anti-ERC"

Ara
1 min
Josep Huguet i Xavier Crespo, en un acte de 2010. Foto: ACN

BarcelonaL'exconseller d'ERC Josep Huguet ha explicat avui que finalment sí que assistirà als actes de la Diada organitzats per l'ANC, tot i que continua estant en desacord amb "algunes accions" de l'Assemblea. Fa un mes Huguet i l'exsecretària de la mesa del Parlament Anna Simó van assegurar que enguany no anirien a la manifestació de l'Onze de Setembre. En el cas d'Huguet, pel discurs "antipartits i especialment anti-ERC" que, segons ell, ha adoptat en els últims temps l'entitat que lidera Elisenda Paluzie.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No aniré a una manifestació que per primera vegada una colla d'exaltats vol convertir en un aquelarre purificador contra els traïdors. O bé abans de l'11-S aquesta música antipartits i especialment anti-ERC s'atura o bon vent", va apuntar Huguet en un tuit al mes de juliol.

Aquest dijous l'exconseller ha anunciat que finalment hi assistirà com ha fet des del 1976 perquè "tant ERC com Òmnium fan una crida a ser-hi". Huguet ha aprofitat per demanar que "es creï un marc de consens entre totes les entitats partidàries d'exercir l'autodeterminació", que es passi de la "retòrica" a la "concreció" i que es prioritzi eixamplar la base sobiranista "sense exclusions frontistes".

També ha deixat un missatge per a l'Assemblea, i ha instat a no "barrejar papers" i que tothom "faci el que toqui des del lloc que li correspongui".

stats