Política 28/03/2015

ICV situa les municipals com a data decisiva per acabar amb el "sadisme" de CiU

Herrera assegura que "no és cert" el missatge de recuperació econòmica que promouen Mas i Rajoy

Acn
2 min
El líder d'ICV, Joan Herrera, en la seva intervenció durant el Consell Nacional del partit / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Joan Herrera, ha destacat la importància de les eleccions municipals per situar el "rescat social" com a prioritat i "acabar amb el sadisme de determinades polítiques". "Ells no saben que són sàdiques", ha afegit Herrera referint-se a CiU, "perquè no utilitzen la salut pública, perquè molts d'ells no utilitzen l'educació pública i perquè no tenen cap veí, mai l'han tingut o el tindran, que regiri les escombraries", ha indicat en la seva intervenció al Consell Nacional de la formació. Un discurs on també ha assegurat que "no és cert" el missatge que promouen Mas i Rajoy sobre que la recuperació econòmica és ja una realitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder ecosocialista ha assegurat que des de l'entrada en vigor de la reforma laboral el 2012 "hi ha menys gent contractada". "Són xifres, no és que ho diem nosaltres", ha defensat. En aquest sentit, Herrera destaca la precarietat dels llocs de treball que es van creant i que provoca dificultats a la classe mitjana i una "pobresa enquistada". "El 54% de l'ocupació que es genera és degut a la caiguda de la població activa", ha dit en referència a l'augment dels llocs de treball, el qual indica que "són l'equivalent a 553.000 llocs menys". El motiu: que aquests llocs són a temps parcial, fet que hi hagi "increment d'inscrits a la seguretat social però es redueixen les hores de treball", ha afegit.

"Quan ens parlen de recuperació, ens estan mentint", ha assegurat el coordinador nacional d'ICV, que també atribueix la recuperació econòmica a una situació "conjuntural" provocada per l'abaratiment en els darrers mesos del preu del petroli.

Unes municipals per assolir uns ajuntaments "al servei de la gent"

El Consell Nacional d'aquest dissabte ha servit per donar el tret de sortida a la cursa per a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig. Una cursa on l'àmbit social serà un element central. "Aquestes municipals són determinants per saber si apuntalem aquells que no tenen la gent com a prioritat o per guanyar governs on la prioritat sigui la ciutadania", ha apuntat Joan Herrera, insistint que el seu partit cerca que als ajuntaments hi hagi "forces polítiques que salven la gent i que recuperen la democràcia". "Els ajuntaments que diguin que el primer és la pedra i després la gent, que no comptin amb nosaltres", ha advertit el líder d'ICV. "Anem a fer que els ajuntaments es posin al servei de la gent i que siguin el primer pas del rescat social", ha subratllat.

stats