Política 02/02/2015

Cayo Lara desafia el corrent crític d'IU

Diu que li costa entendre l'acord entre Guanyem i Podem a Madrid i, sobre les divisions internes a IU, reivindica que "el que no va aconseguir el franquisme no ho aconseguiran les enquestes"

M.f.f.
2 min
El coordinador general d'IU, Cayo Lara. EFE

MadridLa guerra interna a IU continua més viva que mai, fins al punt que el coordinador general d'IU, Cayo Lara, ha volgut aquest dilluns reivindicar la història del partit per intentar aplacar les veus crítiques, cada cop més fortes, que exigeixen un canvi de rumb perquè Podem no se'ls mengi. Durant una roda de premsa a Valladolid, on IU celebra una reunió interparlamentària de les corts de Castella i Lleó, Lara ha asseverat que "el que no va aconseguir el franquisme no ho aconseguiran les enquestes", pel que fa a les expectatives del partit aquest any electoral i una possible dissolució de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l'acord entre Guanyem i Podem Madrid per presentar-se junts a les municipals a través d'un "partit instrumental", un nou partit amb unes noves sigles que no tinguin el nom de cap de les dues formacions, el coordinador general d'IU ha posat en dubte la legalitat d'aquesta confluència i ha denunciat l'existència de "molta intoxicació mediàtica" respecte a IU. El corrent crític del partit a Madrid està en peu de guerra amb la cúpula, que es resisteix a deixar el càrrec, i ha amenaçat de marxar i formar un nou partit si no s'aposta per la confluència a la capital espanyola. Durant la reunió extraordinària de la presidència federal d'IU divendres passat es va decidir seguint fent costat als portaveus de la formació a Madrid, tot i les demandes del sector crític, capitanejat per la candidata a la Comunitat de Madrid, Tania Sánchez, i el candidat a l'Ajuntament, Mauricio Veliente.

El PCE, en canvi, ha suspès cautelarment de militància els portaveus d'IU a l'assemblea de Madrid i l'Ajuntament, Gregorio Gordo i Ángel Pérez, mentre es resol l'expedient que se'ls ha obert en la mateixa línia que el que IU els va obrir divendres per desobeir les peticions de dimissió.

stats