Política 20/07/2015

Iceta creu que el PP i Ciutadans haurien d'anar junts el 27-S i els repta a fer-ho

"Estem d'acord amb un 95% del manifest de Catalunya Sí que es Pot", ha assegurat el líder del PSC

Sara González
1 min
Miquel Iceta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns

BarcelonaEl PSC escalfa ja motors per a una campanya en què és conscient que no ho tindrà gens fàcil. Ho fa desmarcant-se de l'anomenada llista unitària per la independència, però també del bloc del 'no' que volen representar PP i Ciutadans. El primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, ha assegurat que el seu partit seguirà treballant per teixir aliances a l'esquerra. De fet, ha assegurat que està "d'acord amb el 95% del manifest de Catalunya Sí que es Pot", la confluència de Podem i ICV-EuiA i IU que es va presentar aquest diumenge, i ha convidat PP i Ciutadans a presentar-se junts a les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En la resta de coses que hi ha discrepància amb Catalunya Sí que es Pot és per manca de concreció", ha afegit Iceta, que ha precisat, però, que en cap moment els socialistes han estat convidats a formar part d'aquesta candidatura i, per tant, concorreran sols. Amb tot, ha insistit que segurament Catalunya Sí que es Pot, podria "compartir fil per randa" la valoració que fa ell de la tasca de govern d'Artur Mas. El líder del PSC ha rebutjat, de nou, fer un front amb PP i Ciutadans. "No té sentit pels que estem en contra dels blocs", ha assegurat. Sí que ha suggerit, però, que aquests dos partits es presentin junts a les eleccions. "S'hi podrien presentar junts i fer aquest esforç, perquè així es clarificaria la situació. Nosaltres preferim traçar aliances des de l'esquerra", ha sentenciat.

Iceta ha assegurat que divendres es reunirà la comissió de llistes per començar a dibuixar la candidatura. A la seva llista, ha avançat, hi haurà "molta renovació" i ha admès que li agradaria incorporar-hi Assumpta Escarp, la secretària d'Organització del partit.

stats