Política 07/04/2017

Iceta constata que PSC i PSOE han d'anar agafats "de la mà" després de reunir-se amb Díaz

El primer secretari dels socialistes catalans advoca per "mirar el futur" i defensa que qualsevol dels candidats a les primàries seria "magnífic"

Ara
1 min
Susana Díaz i Miquel Iceta en una trobada el novembre passat

BarcelonaSintonia en els discursos de Miquel Iceta i Susana Díaz. Si bé aquest dijous la presidenta andalusa va advocar per "girar full" i posar "rumb al present""rumb al present", el primer secretari dels socialistes catalans ha coincidit a assenyalar que "s'ha de pensar en el futur i no en el passat". Així, PSC i PSOE volen girar full de les desavinences viscudes durant la investidura de Mariano Rajoy, en què els catalans van votar en contra i la resta del partit es va abstenir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta demana "anar agafats de la mà" del PSOE, també en relació amb el problema d'encaix territorial de Catalunya dins l'estat espanyol. Segons ha explicat, la reunió que dijous al vespre va mantenir amb la precandidata a les primàries ha servit per constatar la voluntat de diàleg entre tots dos.

Iceta no ha detallat cap proposta concreta de Díaz en la qüestió territorial, i s'ha limitat a dir que la presidenta andalusa parteix sempre dels anomenats acords de Granada sobre el procés de reforma constitucional en clau federal.

Tres candidats "magnífics"

El líder del PSC a Catalunya ha volgut mantenir la seva neutralitat respecte dels candidats a pilotar el partit a nivell estatal. Ha subratllat que Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López serien uns secretaris "magnífics" i que tenen "una talla suficientment provada" per ocupar el càrrec.

stats