DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 24/11/2011

Iceta es postula per liderar el PSC només si hi ha unitat

Considera que pot ser "un bon primer secretari" però condiciona la seva candidatura a que hi hagi una sola llista integradora

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl viceprimner secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet un primer pas. En una conferència que ha pronunciat aquest vespre a la seu de la federació del PSC de l'Eixample, ha anunciat la seva disposició a presentar candidatura per rellevar José Montilla a la primera secretaria del PSC sempre i quan hi hagi una sola candidatura i sigui integradora. "Crec que puc ser un bon primer secretari", ha manifestat Iceta, però no ha formulat eexplícitament el desig de ser-ho perquè primer vol intentar la unitat. El que sí que ha deixat ben clar, però, és que no optarà a ser candidat del partit a la Generalitat el 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de la seu del PSC de l'Eixample, Iceta ha entrat a la cursa precongressual exhibint el seu potencial ideològic, reconeixent errors del passat i demanant una renovació que no sigui "cosmètica". També ha llençat dards contra el seu principal rival, Pere Navarro, quan ha demanant que la condició de primer secretari sigui de "dedicació exclusiva" perquè hi ha molta feina a fer i que renuncia a ser candidat. Navarro és alcalde de Terrassa i és partidari que el primer secretari sigui també el candidat del PSC el 2014. Navarro no hi ha pogut assistir perquè tenia ple, però els altres dos candidats, Àngel Ros i Joan Ignasi Elena si que hi eren.

stats