Política 29/07/2019

La JEC no autoritza Junqueras a recollir l'acta d'eurodiputat pel veto del Suprem

L'administració electoral considera que no pot "interferir" en les resolucions judicials

Ara
1 min
Junqueras promet acatar la Constitució al Congrés

BarcelonaLa Junta Electoral Central (JEC) no emprendrà cap acció per contradir el veto del Tribunal Suprem a Oriol Junqueras per recollir l'acta d'eurodiputat. El cap de files de la coalició Ara Repúbliques i electe al Parlament Europeu va presentar un recurs en què demanava a l'administració electoral que fes el que fos "necessari" per poder accedir al càrrec, però la JEC denega la sol·licitud adduint les decisions que en relació a aquesta qüestió ha pres el tribunal del judici del Procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una d'elles el 14 de juny, quan el Suprem es va oposar a concedir a Junqueras un permís extraordinari per sortir de la presó i assistir a la sessió de promesa de la Constitució com a primer pas per prendre possessió de l'acta d'eurodiputat. Uns dies més tard, l'1 de juliol, el Suprem va acceptar presentar una consulta al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, perquè dictaminés si havia d'alliberar el president d'ERC per agafar l'acta. "Per tot plegat, l'administració electoral no pot adoptar cap mesura que pugui interferir o menyscabar les referides resolucions judicials", conclou la JEC en el seu acord.

Els components de l'organisme també remarquen que el cas de Junqueras no és comparable amb la presa de possessió del càrrec com a diputat al Congrés, que es pot fer a través d'una persona apoderada. Pel Parlament Europeu, la llei estableix que han de ser els electes mateixos els que recullin les credencials.

stats