Política 23/05/2018

Jaume Alonso-Cuevillas diu que és "probable" que Puigdemont abandoni Alemanya i es traslladi a Bèlgica aviat

Gonzalo Boye calcula que hi haurà una decisió definitiva sobre l'expresident a mitjans de juny

Ara
2 min
Alonso-Cuevillas es mostra "absolutament optimista" que Alemanya no acceptarà el delicte de rebel·lió per a Puigdemont

BarcelonaL'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha afirmat que hi ha "probabilitats molt elevades" que l'expresident de la Generalitat abandoni Alemanya i es traslladi a Waterloo, a Bèlgica, aviat. "Hi ha probabilitats molt elevades, però no la certesa. Esperem que el resultat sigui favorable i en aquest moment el president pugui tornar a Waterloo", ha dit en una entrevista a Ràdio Euskadi recollida per Europa Press. En aquest sentit, Gonzalo Boye, membre de l'equip de defensa de Puigdemont a Alemanya, calcula que la decisió definitiva sobre la situació de Carles Puigdemont se sabrà a mitjans de juny, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Espanya hauria de decidir si vol seguir a la UE o es vol convertir en Albània, en un país aïllat", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuevillas s'ha mostrat "molt optimista" perquè la rebel·lió "ha quedat descartada" pels jutges alemanys i la malversació "és evident que no n'hi ha" com, segons ha recordat l'advocat, el mateix ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat. Alonso-Cuevillas ha destacat que "el problema que té" el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena "és que no hi ha delictes de rebel·lió ni de malversació". Després de reconèixer que l'acusació de malversació encara està pendent de resoldre a Alemanya, ha explicat que "és evident que no n'hi ha" perquè es tracta d'un delicte "que deixa un rastre documental enorme i inesborrable".

A més, ha recordat que els comptes de la Generalitat "estan intervinguts des de fa molts mesos, molt abans de l'1 d'octubre i, per tant, el ministre i tot l'equip ministerial han tingut ocasió d'inspeccionar aquests comptes fins a la sacietat i no han trobat res perquè no hi ha res". El lletrat ha assenyalat que "tant la jutge Lamela, en un primer moment, com el jutge Llarena, en segon lloc, tracten d'enganyar" la justícia d'altres països europeus on hi ha els exmembres del Govern exiliats "marcant la casella de corrupció", delicte que "hauria donat lloc a un lliurament immediat ".

"Una malversació que consistís a emprar els diners per una cosa que és il·legal, però sense lucre per a ningú, no seria corrupció en cap dels casos", ha apuntat. Per això, ha denunciat que "es parteix d'aquestes trampes" i es tracta "d'un procés de marcat caràcter polític" en el qual, al seu entendre, "s'estan produint la vulneració dels drets fonamentals en els diversos processos" per investigar els mateixos fets. Per això, creu que a Europa "això es mira amb lupa", cosa que els fa ser "molt optimistes pel que fa al resultat final".

Cuevillas ha assegurat que si la justícia alemanya acaba decidint extradir Puigdemont per malversació "serà dolent per a la justícia espanyola perquè, llavors, tindrien el president del Govern només jutjat per un delicte de menys gravetat, i els consellers i la resta de diputats i processats, per un delicte de més gravetat, cosa que no té cap sentit", ha dit. Així mateix, ha destacat que "seria greu també per a Puigdemont perquè sembla que li tenen molta ràbia i, si fos extradit aquí, l'escarni i les condicions penitenciàries podrien ser duríssimes".

stats