SOCIETAT
Política 14/04/2012

Joan Carles I i la caça, una afició tan cara com polèmica

El rei es va aficionar als safaris durant la dècada dels 60, i des de llavors ha viatjat per mig món per enfrontar-se a diferents preses

Ara
2 min

Barcelona"La cacera del rei va ser tot un espectacle", escrivia l'octubre del 2006 un alt càrrec d'una regió russa. Es referia al rei Joan Carles I, que havia visitat feia poc la regió de Vologda per participar en una cacera d'óssos. La cita va despertar certa polèmica a Rússia després que el governador de la regió ordenés investigar totes les circumstàncies de la cacera, que s'havia realitzat a l'agost durant un viatge privat del monarca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons diversos mitjans russos, el rei havia abatut un ós criat en un poble veí i "totalment manyac", al qual a més havien "embriagat prèviament amb abundants quantitats de vodka amb mel".

Llavors la casa reial va confirmar que el monarca havia estat caçant a finals d'agost a Vologda, però va qualificar de "ridícules" les versions que s'havien difós sobre l'assumpte.

El cas va posar de nou sobre la taula la relació del rei amb la caça. Una passió tan cara com polèmica i que desperta les antipaties de múltiples organitzacions de protecció dels drets animals. Durant un viatge privat aquesta setmana a Botswana, l'Àfrica, el rei també estava de caça. Va ser en el campament de l'expedició de caçadors on va caure, segons informa 'El País'.

El rei ja fa anys que fa safaris de cacera a l'Àfrica. Segons explica un reportatge de 'Público', el rei va estrenar-se al continent al voltant del 1962, quan tenia 24 anys. Era a Moçambic, en un lloc batejat com a Safarilàndia. Segons el mateix article, el rei també hauria anat de caça a finals de la dècada dels 60 a Angola, en ple conflicte per la independència del país amb els colonialistes portuguesos.

stats