AGRESSIÓ LINGÜÍSTICA
Política 30/01/2012

Impedeixen l'entrada dels diputats d'ERC i SI a la delegació del govern central

Tardà crida a "la rebel·lia de la ciutadania" contra les agressions lingüístiques i, com ICV-EUiA, els dos partits independentistes reclamen la compareixença al Parlament de la delegada del govern espanyol

Roger Tugas
2 min
Els diputats d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, i els de SI, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, davant de la delegació del govern espanyol

BarcelonaEls tres diputats d'ERC-RCat-Catalunya Sí a Madrid, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, i els tres de SI al Parlament, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, s'han presentat aquest matí a la delegació del govern central a Catalunya per denunciar davant la delegada, María de los Llanos de Luna, l'agressió lingüística que va patir un advocat divendres passat a l'aeroport del Prat. Els diputats, que han arribat acompanyats de simpatitzants de les seves formacions, han vist, però, com un funcionari i un guàrdia civil els han impedit l'entrada a l'edifici, motiu pel qual, indignats, han registrat un escrit dels solidaris denunciant les fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop entrat el text, Tardà ha denunciat que aquest matí "s'han viscut fets molt lamentables", atès que els diputats han estat "pretesament humiliats" per la delegada del govern central fruit de "la mentalitat colonial", i ha realitzat una "crida a la rebel·lia de la ciutadania". El líder republicà ha recordat que l'anterior legislatura va modificar el marc legal per fer respectar els drets lingüístics però que no hi ha hagut voluntat de complir-ho, ja que "no s'han depurat de feixistes i elements no democràtics els cossos policials espanyols". "Hem de fer que la delegada del govern doni la cara, qui permet aquestes accions n'és còmplice", ha afegit. Tena ha denunciat també les "vexacions" viscudes per l'agredit i ha reclamat "que s'imposin les sancions pertinents i es donin instruccions perquè es respectin els drets lingüístics" arran d'un cas que "va contra la Constitució, l'Estatut i la normativa dels cossos de seguretat".

ERC i SI han avançat que sol·licitaran una reunió amb Llanos de Luna i la seva compareixença al Parlament i que demanaran explicacions al ministre d'interior, Jorge Fernández Díaz. Per la seva banda, el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch ha entrat també la petició de compareixença de Llanos de Luna al Parlament i tres preguntes per escrit sobre si el Govern pensa actuar contra l'agressió.

stats