Política 17/01/2020

Jordi Sànchez demana un segon permís penitenciari de 72 hores

Si se li concedeix, disposarà de dos permisos en les pròximes setmanes

Ara
1 min
Jordi Sànchez, dissabte a Cardona / CÈLIA ATSET

BarcelonaDesprés que Jordi Cuixart sortís ahir de la presó per gaudir del seu primer permís penitenciari, avui desenes de periodistes es trobaven a les portes de Lledoners. Estaven pendents d'una eventual sortida de Jordi Sànchez, expresident de l'ANC i líder de la Crida, que també va sol·licitar abandonar el centre penitenciari durant 48 h dimarts passat i té l'autorització de la Generalitat. Amb tot, el líder independentista s'ha afanyat a aclarir que no sortirà de la presó aquesta setmana. Això no l'ha aturat, però, a l'hora de demanar un segon permís, aquest de 72 hores, que el centre penitenciari li ha concedit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El següent pas és que Lledoners enviï la seva proposta al jutjat de vigilància penitenciària, que és qui té la facultat d'aprovar-ho o no. Aquesta nova proposta de 72 hores és independent de la de 48 hores que la mateixa junta de tractament va proposar dimarts i que el Servei de Classificació va resoldre favorablement dimecres.

Així, Sànchez ja té dues sortides de la presó programades de cara als pròxims mesos. "Agraeixo als periodistes que us trobeu a les portes de Lledoners esperant la meva sortida", ha afirmat el líder de l'ANC en una piulada, en què ha insistit que, "per motius d'agenda familiar", no gaudirà del primer permís de 48 h abans del 25 de gener. Sànchez, com el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que va sortir ahir de permís i tornarà dissabte al centre penitenciari de Lledoners, té dret a aquesta sortida perquè ha complert un terç de la condemna, de nou anys de presó per sedició.

stats