DRET A DECIDIR
Política 04/06/2013

Margallo avisa Artur Mas que "actuar per lliure no sol donar resultat"

El ministre d'Exteriors espanyol adverteix que els països veuen Espanya com "l'Estat sobirà" amb "governs regionals". Diu que si Mas hagués intentat reunir-se amb el ministre de Defensa francès a través del ministeri d'Exteriors espanyol "hagués estat més senzill"

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, avisa al president de la Generalitat, Artur Mas, que "actuar per lliure no sol donar resultat". Margallo ho ha dit aquest dimarts en declaracions a Onda Cero, en ser preguntat per la intenció de Mas de reunir-se amb el ministre francès de Defensa, Jean-Yves Le Drian, una trobada prevista per ahir a la nit i que finalment es va cancel·lar per problemes d'agenda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular d'Exteriors ha explicat que els països veuen Espanya com l'"Estat sobirà" amb "governs regionals", per això ha subratllat que per defensar els interessos d'una comunitat autònoma és "infinitament millor" fer-ho a través de les vies diplomàtiques tradicionals.

"Les vies, els canals i els coneixements els té el Regne d'Espanya i els posa a disposició dels ciutadans i de les comunitats autònomes", ha afegit.

Per això, ha subratllat, "és probable" que si Mas hagués acudit al ministeri d'Exteriors per trobar-se amb el ministre de Defensa de França "hagués estat més senzill".

stats