Política 15/06/2015

CDC trasllada a la cúpula d'Unió que si no accepten la independència al programa aniran separats el 27-S

El coordinador general del partit, Josep Rull, assenyala que la resposta no es pot allargar "indefinidament"

Oriol March
1 min
La portaveu de CDC, Mercè Conesa, i el coordinador general del partit, Josep Rull, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest dilluns que ha traslladat a la cúpula d'Unió que l'aposta dels nacionalistes per les eleccions del 27-S és "inamovible". Ara esperen la resposta dels democristians per saber si van junts als comicis. "Avui no hem obtingut resposta", ha indicat Rull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens hem de posar d'acord en el més bàsic. Les eleccions han de servir perquè els catalans puguin decidir si Catalunya és un estat independent o no. Nosaltres ens presentarem amb aquest programa. Si compartim aquest criteri, parlarem a fons", ha assenyalat el coordinador general de Convergència, que ha demanat que no s'allargui "indefinidament" la resposta democristiana.

La compareixença de premsa ha arribat després de la reunió que han mantingut Rull i Lluís Corominas amb Ramon Espadaler, secretari general d'Unió, i Antoni Font, número 3 del partit. Els democristians van aprovar ahir amb un estret marge de menys de quatre punts la proposta de la direcció per al procés sobiranista, que no parla de la independència i que exposa sis línies vermelles.

De moment, Rull ha assenyalat que no es reunirà amb els dirigents crítics de la direcció d'Unió que es volen reunir amb CDC, ERC i les entitats del sobiranisme civil que van signar el full de ruta unitari per al 27-S.

Reunió amb ERC

El coordinador general de Convergència ha anunciat que hi haurà una reunió amb ERC per valorar el grau de compliment del pacte a què van arribar Artur Mas i Oriol Junqueras segons el qual calia prioritzar les enteses sobiranistes.

stats