Política 10/02/2017

Junqueras demana per carta a Montoro negociar el nou model de finançament de forma bilateral

La Generalitat no nomenarà cap expert per participar en la comissió encarregada d'avaluar el sistema de finançament actual

Ara
1 min
Cristóbal Montoro i Oriol Junqueras aquest divendres a tarda al ministeri d'Hisenda

BarcelonaLa Generalitat no té cap intenció de participar en la negociació del nou model de finançament autonòmic entre l'Estat i les comunitats autònomes, però estaria oberta a negociar-lo de forma bilateral. Així li ha expressat el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una carta recollida per EFE i Europa Press i a la que ha tingut l'accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, Junqueras referma la intenció de l'executiu de no nomenar cap expert per a la comissió sobre finançament autonòmic creada per la Conferència de Presidents el passat mes de gener. En canvi, "la Generalitat proposa al govern d'Espanya tractar totes les qüestions referides al finançament autonòmic entre els dos governs mitjançant instruments bilaterals". Aquest instrument és la comissió mixta d'afers econòmics i fiscals.

El també conseller d'Economia recorda a Montoro que l'absència de Carles Puigdemont en la Conferència de Presidents va estar motivada, bàsicament, per la demanda que les relacions entre les dues administracions es resolguin de forma bilateral. Junqueras ha respost d'aquesta manera a la carta que li va enviar Montoro el passat 1 de febrer en la que li demanava que nomenés un expert per participar, amb la resta d'autonomies, en l'anàlisi del model de finançament.

Carta d'Oriol Junqueras a Cristóbal Montoro
stats