Política 25/07/2019

Junqueras demana a Sassoli poder ocupar "legítimament" el seu escó al Parlament Europeu

El líder d'ERC exigeix per carta al president de l'Eurocambra que "intervingui" en el seu cas

Ara
2 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junquerasm el dia 2 de novembre abans d'entrar a declarar a l'Audiència Nacional.

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha enviat una carta al nou president del Parlament Europeu, David Sassoli, reclamant "poder ocupar l'escó" que li correspon "legítimament". En aquesta mateixa línia, Junqueras demana al president de l'Eurocambra que intervingui en relació a la "gravíssima situació" en què es troba i li recorda que porta "més de 600 dies" en presó preventiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras, en presó provisional a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem, posa de manifest a l'escrit que està empresonat per "haver organitzat, com a vicepresident de la Generalitat de Catalunya, un referèndum sobre la independència de Catalunya l'any 2017". Així mateix, l'exvicepresident explica que es va presentar a les últimes eleccions europees, on va aconseguir el vot de més d'un milió de ciutadans, i que, tot i això, no li ha sigut possible "prendre possessió de l'escó", fent referència així al fet que el Tribunal Suprem li va denegar la possibilitat d'anar a la Junta Electoral Central (JEC) per recollir l'acta de diputat.

Així mateix, en la carta assegura que durant els gairebé dos anys que ha estat empresonat la seva "idea d'autodeterminació s'ha reforçat", així com la defensa dels valors "democràtics" i "de la religió catòlica". "La lectura de la Bíblia em va ajudar a afrontar la injustícia de la presó, la reflexió em va donar pau i la pregària em va reconfortar", afegeix.

De fet, aquest dimarts el grup dels Verds/ALE, el de Junqueras, van demanar una reunió a Sassoli per abordar la qüestió dels eurodiputats absents. La copresidenta dels Verds, juntament amb el president de l'Aliança Lliure Europea, l'escocès Alayn Smith, va enviar la petició per aclarir el que consideraven un problema de l'Eurocambra. És en aquesta mateixa línia que s'ha reiterat Junqueras, defensant en el seu escrit que manté tots els seus "drets civils i polítics intactes".

Aquesta no és la primera carta que Junqueras envia a Sassoli. A mitjans d'aquest juliol el líder d'ERC també va adreçar-se al socialista italià demanant que adoptés "accions urgents" per garantir-li la immunitat, ja que el president té la potestat de fer-ho quan un diputat té "restringida la seva llibertat de moviment en vulneració manifesta dels seus privilegis i immunitats".

stats