Política 01/11/2015

La CUP farà una assemblea “oberta” sobre la investidura i ja veta consellers

El procediment d’aquesta assemblea, que encara no té data, no està del tot definit. La idea que té l’esquerra alternativa és que hi participin el màxim d’organitzacions que col·laboren amb la candidatura

Ara
2 min
La CUP ha ungit el periodista Antonio Baños com el successor de David Fernàndez al Parlament.

BarcelonaEl consell polític que va celebrar ahir la CUP a Barcelona va acordar que la decisió sobre la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat es prengui a través d’una assemblea “oberta”, segons van informar ahir al vespre diversos mitjans. El procediment d’aquesta assemblea, que encara no té data, no està del tot definit. La idea que té l’esquerra alternativa és que hi participin el màxim d’organitzacions que col·laboren amb la candidatura, com és el cas d’Arran o Poble Lliure. Segons va informar La Vanguardia, només un dels deu diputats que té la formació al Parlament va aparèixer a la reunió del consell polític. Va ser Julià de Jòdar, que dilluns passat va presidir la mesa d’edat de la cambra amb un discurs contundent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En paral·lel, però, la CUP ja ha avisat que vetarà alguns noms perquè no estiguin a les travesses de futurs consellers del Govern. La diputada Anna Gabriel, en una entrevista a l'ACN, ha detallat que noms com el de Felip Puig o Boi Ruiz "no poden" estar al llistat de nous consellers per "les línies vermelles que tenen" per culpa de " les seves pràctiques al capdavant dels departaments" que han liderat.

La CUP manté una posició ferma a l’hora de defensar un no rotund a la investidura de Mas. “No ens hem mogut ni un mil·límetre”, assenyalen sempre els dirigents de l’esquerra alternativa. Anna Gabriel, una de les veus més destacades del grup parlamentari, ha assenyalat durant aquesta setmana que l’actual president en funcions “no representa ni el pluralisme, ni el consens, ni la regeneració democràtica”. La CUP considera el líder de CDC una figura del “passat” i observa amb mals ulls els casos de corrupció que esquitxen el partit nacionalista.

Segons diverses fonts consultades, Mas s’ha reunit en privat amb Gabriel per mirar de desencallar la investidura. Convergència, segons els seus dirigents, observa que la CUP “està dividida” sobre la figura del president en funcions, i mira de convèncer aquells sectors de l’esquerra alternativa més reticents a Mas. La formació que lidera Antonio Baños al Parlament, això sí, està oberta a una altre candidat -o candidata- de Junts pel Sí que la coalició vulgui posar sobre la taula. De moment, però, no hi ha cap alternativa al nom de l’actual president.

stats