Política 24/11/2014

"Junqueras no ha sortit de casa i no sap si una Catalunya independent sortiria de l'euro": l'entrevista a Duran, en 10 frases

El líder d'Unió admet que CiU es manté junta per "interessos" i adverteix que es podrien perdre majories als ajuntaments anant separats

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estat entrevistat per Josep Cuní al programa 8 al dia, de 8tv. Aquestes són les 10 frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Junqueras no s'ha mogut de casa i no sap si sortirem o no de l'euro. No s'haurà llegit els tractats europeus, i no deu haver parlat amb Angela Merkel o Nicolas Sarkozy. Europa no va per aquí".

2. "No vull sacrificar una generació sencera per la independència de Catalunya".

3. "Em seria més còmode plegar, però em sento amb la responsabilitat de no rentar-me les mans. No em sento salvador de res, però em sento amb la obligació d'aportar un gra de sorra en aquest país".

4. "Unió té tant dret a sumar com Convergència. Ja n'hi ha prou de dir que tot el que fa Unió és fruit d'alguna cosa [en relació a la seva plataforma presentada aquest cap de setmana, Construïm]. Convergència va impulsar fa set anys la Casa Gran [del Catalanisme] i Unió no va obrir boca".

5. "[CiU segueix junt] Per interessos. Qui està en un ajuntament sap que anant per separat potser Unió en tindria un [de regidor], però Convergència perdria la majoria".

6. "Crec que a Catalunya li convé l'estabilitat política. Si tornem a avançar eleccions, i més enllà de l'auge de Podemos, [el país] seria ingovernable. Prescindeixo de l'interès partidista, però crec que Catalunya porta, en quatre anys, dues convocatòries electorals. No estem per perdre temps".

7. "Podem és un partit populista perquè mai podran fer allò que diuen que faran".

8. "Més enllà del debat sobre la independència també hi ha vida".

9. "La gent està fins al gorro de nosaltres [dels polítics]".

10. "No estic d'acord amb què els problemes socials acabaran amb la independència".

stats