Política 11/04/2019

La Junta Electoral Central denega ara la celebració de debats electorals a Soto del Real

L'autoritat rebutja la petició de Jordi Sànchez per "falta de concreció" sobre els detalls del debat

Ara
1 min
La Junta Electoral Central denega ara la celebració de debats electorals a Soto del Real

BarcelonaFinalment, la Junta Electoral Central (JEC) denega també la possibilitat de fer debats electorals a la presó de Soto del Real. L'autoritat ha rebutjat la sol·licitud de Jordi Sànchez, candidat de Junts per Catalunya al 28-A, per la "manca de concreció" entorn dels detalls d'un "hipotètic debat". "No es detallen les característiques i ni tan sols es fa constar l'acceptació de la resta de candidats", justifica la JEC en el comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de JxCat, l'objectiu de la petició era, més enllà de superar les limitacions de comunicació i discutir amb la resta de caps de llista, "defensar els drets polítics" dels presos. Un argument similar al que va fer servir ERC amb la mateixa voluntat i que també va topar amb el veto de l'autoritat electoral central.

Aquesta mateixa tarda, Institucions Penitenciàries ha negat a Esquerra Republicana la possibilitat de fer mítings a les presons madrilenyes de Soto del Real i Alcalá-Meco, on hi ha els presos independentistes, després que la Junta Electoral Provincial de Madrid els traspassés la competència.

stats