Política 17/09/2018

Delgado diu que "és rotundament fals" que es reunís amb Villarejo quan ella era fiscal

Segons 'El Confidencial', l'excomissari li hauria demanat ajuda en el procés d'extradició d'un empresari reclamat per la justícia de Guatemala

Ara
2 min
La ministra Dolores Delgado

MadridEl ministeri de Justícia ha assegurat aquest dilluns que l'actual ministra, Dolores Delgado, no va mantenir cap reunió amb l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo mentre ella era fiscal de l'Audiència Nacional i ha negat qualsevol cita entre tots dos, tal com publica aquest dilluns 'El Confidencial'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diari afirma que l'Audiència Nacional investiga una nota feta per Villarejo en la qual esmenta una cita amb Delgado quan era fiscal de l'Audiència Nacional. La nota parla d'una reunió amb l'ara titular de Justícia, i fiscal fins al mes de juny, per demanar el seu suport en benefici d'un empresari, Ángel Pérez-Maura, involucrat en un procés d'extradició i reclamat per la justícia de Guatemala.

En un comunicat emès aquest matí, el ministeri assegura que Delgado no va intervenir, quan exercia com a fiscal de l'Audiència Nacional, "en cap tràmit del procés d'extradició a què es fa referència en aquesta informació".

A més, apunta que mentre va exercir com a fiscal de l'Audiència Nacional "ni va concertar ni mantenir cap cita amb el comissari citat en la informació, amb el qual mai ha tingut relació de cap tipus".

Delgado: "És radicalment fals"

En declaracions a la sortida d'un acte, Delgado també ha desmentit la informació i ha assegurat que no ha mantingut "cap cita de cap aspecte professional, de treball, com a fiscal de l'Audiència Nacional" amb l'excomissari Villarejo. "És radicalment fals", ha afegit. Ara bé, sí que ha donat per bo que existeix una peça separada secreta a l'Audiència Nacional que investiga la presumpta relació entre la ministra i el comissari.

En aquest sentit, ha assegurat que "desconeix el contingut" d'aquesta peça. "Però puc dir amb absoluta rotunditat que no he tingut cap participació en l'expedient extradicional al qual fa referència aquesta informació. No he tingut cap participació en aquest expedient ni directament ni indirectament, ni substituint un company o vuit companys", ha conclòs.

La fiscalia també ho nega

La Fiscalia de l'Audiència Nacional també nega que la ministra de Justícia, Dolors Delgado, intervingués en el procediment d'extradició d'un empresari espanyol reclamat per Guatemala que s'investiga en el cas Tàndem, en relació a unes anotacions trobades a l'excomissari José Villarejo.

En una nota de premsa, signada pel tinent fiscal Miguel Ángel Carballo, la fiscalia explica que arran de la informació que publica 'El Confidencial' ha revisat els informes sobre aquesta extradició i no hi consta "cap intervenció de la llavors fiscal de l'Audiència Nacional Dolores Delgado".

"La intervenció dels fiscals en el procediment es va dur a terme amb la mateixa professionalitat, rigor i competència que desenvolupen tots els fiscals de l'Audiència Nacional en els difícils, complexos i delicats assumptes que tenen assignats, sempre des del més absolut respecte al principi de legalitat", ha afirmat la fiscalia en una nota.

stats