Política 18/01/2018

JxCat demana el vot delegat dels tres diputats que són a Brussel·les

La mesa haurà de debatre si ho accepta en la pròxima reunió, la setmana que ve

Ara
1 min
La presentació de Junts per Catalunya, ahir a Bèlgica

BarcelonaJunts per Catalunya ja ha entrat al registre del Parlament les sol·licituds de delegació de vot dels tres diputats que són a Brussel·les: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig. L'objectiu és que tots tres puguin delegar el vot de cara a la sessió d'investidura i la resta de la legislatura. Ara haurà de ser la mesa del Parlament la que debati la petició i prengui una decisió al respecte. Està previst que la mesa es reuneixi la setmana que ve, probablement dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la sessió constitutiva del Parlament d'aquest dimecres, Junts per Catalunya no va demanar el vot delegat dels seus tres diputats a Brussel·les sinó que només ho va fer per a Joaquim Forn i Jordi Sànchez, que són a la presó d'Estremera des de fa més de dos mesos. La mesa d'edat no va posar cap obstacle a aquesta delegació de vot, tot i que tant PP com Cs li van demanar que ho reconsiderés.

Sense els vots dels diputats a Brussel·les l'independentisme no tindria majoria absoluta. Per això, l'objectiu d'aquesta petició és que els grups independentistes es puguin garantir la majoria absoluta en el debat d'investidura, tot i que necessitarien també els vots dels dos diputats d'ERC que també són a la capital comunitària, Toni Comín i Meritxell Serret, i l'abstenció de la CUP.

stats