Política 29/01/2018

L'ANC crida a concentrar-se "massivament" al Parlament coincidint amb l'inici del ple d'investidura

L'entitat també promou una comitiva que sortirà a les 14.30h des de la Generalitat

Ara
2 min
La multitud, al passeig Lluís Companys, per seguir el judici pel 9-N

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida als seus seguidors a concentrar-se aquest dimarts a les 15h al davant del Parlament coincidint amb l'inici del ple per investir el president de la Generalitat. L'entitat ha demanat que la manifestació sigui "massiva" i "no violenta". "Fer respectar el vot dels catalans és un dret inalienable del poble de Catalunya, representat en el Parlament", afirma l'ANC en la seva crida, en la qual també subratlla que "defensar el dret de Carles Puigdemont a ser investit president és defensar la democràcia, a Catalunya i arreu del món".

Abans de la concentració, però, una comitiva oberta a tothom desfilarà, a partir de les 14.30h, pels carrers del centre de Barcelona fins arribar al punt de trobada, que serà al Passeig de Lluís Companys. Aquesta comitiva, ideada per donar suport al Govern cessat, sortirà des del Palau de la Generalitat a dos quarts de tres, i recorrerà, com es va fer el 27 d’octubre, els carrers de Jaume Primer, Princesa, fins arribar al Passeig Picasso.

A la zona del Passeig de Lluís Companys, l'ANC instal·larà una pantalla de grans dimensions que permetrà als assistents poder seguir el ple d'investidura en directe i es repartiran màscares de paper amb la fotografia de la cara del president, Carles Puigdemont, perquè la gent se les pugui posar i mostrar, així, el seu suport al president cessat i demà candidat a la reelecció. Aquestes màscares també es poden descarregar des del web de l'Assemblea.

Tal i com va fer públic el Secretariat Nacional de l’entitat aquest passat dissabte, la concentració de demà ha de servir per mostrar el ferm suport al mandat de les urnes del 27S del 2015 i del resultat del referèndum de l’1 d’octubre, ratificat el 21D, ja que qualsevol altra cosa que no sigui materialitzar aquest mandat s’entendria com una “imposició inacceptable” en una democràcia.

Diverses assembles territorials de l’ANC estan organitzant autocars per desplaçar-se fins a Barcelona. Així mateix, reclama als membres dels CDR i de les Assemblees de Treballadors en Defensa de les Institucions (ADIC) "a estar atents per treballar plegats en aquest moment tan decisiu".

stats