Política 29/03/2018

L'ANC es manifestarà diumenge a Berlín per demanar la llibertat de Puigdemont

La mobilització tindrà lloc davant la Porta de Brandenburg

Ara
1 min
Una furgoneta arribant ahir a la presó de Neumünster, on Puigdemont va passar la nit després que la policia alemanya el detingués diumenge.  El president va ser traslladat a la seu del tribunal de primera instància d’aquesta localitat per declarar.

BarcelonaL'ANC es manifestarà aquest diumenge a les 12 del migdia davant la Porta de Brandenburg, a Berlín, per demanar la llibertat de Carles Puigdemont i la resta de presos polítics. Segons ha comunicat l'entitat, el lema de la mobilització serà "Per una solució política: llibertat presos polítics catalans", amb l'objectiu d'apel·lar tant a ciutadans catalans residents a Alemanya com a alemanys preocupats amb la "deriva autoritària d'Espanya". En aquest sentit es vol fer una crida al país centreeuropeu "pel paper que pot jugar en una possible solució negociada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC ha escollit la Porta de Brandenburg perquè és "l'indret més simbòlic de la capital alemanya". "Va restar tancada entre 1961 i 1989 com a part de la zona d'exclusió militar del mur de Berlín", afegeix l'entitat independentista.

La manifestació tindrà lloc després que un grup de catalans i alemanys s'hagin concentrat els últims dies davant la presó de Neumünster, on es troba reclòs Puigdemont arran de la seva detenció, i després que l'independentisme vulgui convertir aquesta situació en un afer europeu de primer ordre.

stats