Política 31/10/2017

L'ANC demana una llista conjunta que encapçalin Sànchez i Cuixart per a les eleccions del 21-D

Alcoberro dona "tot el suport" a l'estratègia que Puigdemont ha posat en marxa des de Brussel·les

Ara / Acn
2 min
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez agraeixen el suport de diputats i senadors dels partits sobiranistes, que van anar fins a la porta de l’Audiència Nacional, tot i que el dispositiu policial no els va permetre que se’ls acostessin.

BarcelonaL'ANC vol que tots els partits independentistes i les forces sobiranistes, contràries al 155, es presentin a les eleccions del 21-D en una llista conjunta i que s'hi incloguin els presidents de l'Assemblea i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart respectivament, empresonats a Soto del Real. Així ho ha dit aquest dimarts el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, que ha considerat que ells dos "més aviat haurien d'encapçalar la llista que no pas tancar-la". Les paraules d'Alcoberro, en un contacte informatiu amb la premsa, han arribat després de la roda de premsa que ha ofert el president del Govern, Carles Puigdemont, des de Brussel·les. Alcoberro ha donat tot el suport a l'estratègia dissenyada pel cap de l'executiu -cessat per l'Estat en aplicació del 155-, i ha celebrat que tant ell com els consellers que l'acompanyen estiguin "sans i estalvis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Queda clar que l'independentisme està disposat a concórrer a les eleccions convocades per Mariano Rajoy. ERC i el PDECat ho van explicitar aquest dilluns i ara ho fa l'Assemblea. La CUP encara debat internament quina és la millor estratègia, però no tanca la porta a presentar candidatura, malgrat que ha deixat clar que la seva intenció és "confrontar" els comicis. En tot cas, la via majoritària és la d'entomar el repte del govern espanyol i intentar guanyar a les urnes, malgrat que no s'hagi explicat quin serà el pla per al dia després.

Pel que fa a la fórmula per concórrer al 21-D, fonts de l'Assemblea han assegurat a l'ACN que la voluntat és que si Sànchez i Cuixart accedeixen a anar a una llista unitària ho facin més aviat encapçalant-la que tancant-la. Alcoberro ha deixat clar que haurien de tenir una presència "significativa". A més, entén que la presència dels líders de les entitats sobiranistes només es justificaria amb una candidatura única "de tot l'independentisme" i, si pogués ser, que s'hi afegissin també "algunes forces clarament sobiranistes i democràtiques". Aquest és un dels punts que s'hauran de tancar durant la setmana vinent -el 7 de novembre finalitza el període per presentar coalicions- i, ara per ara, totes les opcions estan obertes.

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro

El vicepresident de l'ANC ha dit que les pròximes hores l'entitat mantindrà contactes amb diversos partits i amb Òmnium, per abordar l'estratègia de les eleccions del 21-D.

Puigdemont, Forcadell i la mesa

Pel que fa a la roda de premsa de Puigdemont a Brussel·les, Alcoberro ha valorat com a "molt positiva" la internacionalització que suposa la presència del president a la capital de Bèlgica i centre polític d'Europa. "Nosaltres continuem a favor del Govern de la República, el nostre Govern legítim", ha justificat.

Finalment, Alcoberro ha dit que és "injustificat" que el Tribunal Suprem hagi admès a tràmit la querella de la fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els cinc membres sobiranistes de la mesa pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. "Ens continuarem mobilitzant", ha conclòs el dirigent de l'ANC.

stats