Política 10/09/2017

Granollers, governat pel PSC, cedeix espais "majoritàriament vinculats a la Generalitat" per a l'1-O

Josep Mayoral assegura que es garantirà la votació "en condicions similars" a les eleccions

Ara
2 min
L'alcalde socialista de Granollers anuncia un acord amb la Generalitat per cedir espais per l'1-O

BarcelonaL'Ajuntament de Granollers no posarà impediments a la celebració del referèndum. L'alcalde, Josep Mayoral, del PSC, ha expressat a través d'un comunicat que, amb l'assessorament dels serveis jurídics municipals, ha arribat a un acord amb la Generalitat sobre els locals de votació. Segons diu, cedirà espais "majoritàriament vinculats a la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Ajuntament de Granollers cedirà espais perquè es pugui celebrar el referèndum de l'1 d'octubre. Així ho ha anunciat aquest diumenge l'alcalde Josep Mayoral (PSC) en un comunicat en què detalla que el Govern i el consistori han arribat a un acord, amb l'assessorament dels serveis jurídics municipals, per deixar llocs "majoritàriament vinculats a la Generalitat". Segons el batlle, això "garantirà la votació en condicions similars a les altres conteses electorals" i "salvaguardar la seguretat jurídica dels treballadors municipals". El text subratlla que a l'acord s'hi va arribar abans de la suspensió cautelar del referèndum per part del Tribunal Constitucional. I subratlla que "correspondria a la Generalitat el seu desplegament".

En un ban de l'alcalde, ha avisat que "no s'hi val a fer de les lleis una barrera infranquejable" per prohibir que Catalunya decideixi el seu futur, sinó al contrari, "cal buscar la forma jurídica per fer-lo possible [el referèndum], amb plenes garanties". Per això, Mayoral ha fet una crida a "fer política" perquè és "l'instrument per resoldre problemes". "La celebració d'una consulta ja forma part de l'imaginari col·lectiu del país", ha expressat, i ha afegit que "Catalunya té dret a decidir el seu futur". "Un dels principals problemes que té avui Catalunya és definir un nou encaix institucional que superi les mancances i els dèficits que tenim", ha dit.

Hi ha altres ciutats de Catalunya, com Terrassa i el Prat de Llobregat, que com Granollers no havien decidit encara què farien. A Barcelona, el govern d'Ada Colau té converses amb la Generalitat per acordar la manera de cedir espais per a l'1-O sense posar en risc els funcionaris.

stats