Política 29/06/2018

Llarena també dona via lliure al trasllat a presons catalanes de Junqueras i Romeva

El jutge torna a dir que "no hi ha raó processal" perquè estiguin en una presó en concret

Núria Martínez
1 min
El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, en una imatge d’arxiu.

MadridEl jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena també ha donat via lliure al trasllat a presons catalanes de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l'exconseller Raül Romeva, després de rebre les peticions d'Institucions Penitenciàries. Junqueras i Romeva són a la presó d'Estremera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una providència, el magistrat torna a dir que "no hi ha raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret" i recorda que la decisió està "subjecta als criteris penitenciaris que la secretaria general d'Institucions Penitenciàries consideri".

Es tracta del mateix argument per al qual Llarena va donar via lliure aquest dijous al trasllat a presons catalanes de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Junqueras va sol·licitar al jutge, per "raons de vinculació familiar, el trasllat a Brians II –el mateix que va demanar Cuixart–, i Romeva a un centre de Barcelona.

Els únics presos sobre els quals Llarena encara no s'ha pronunciat són els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, també interns a Estremera. Si bé els altres empresonats ja fa dies que van demanar el trasllat, aquests tres ho van fer dijous.

stats