Política 24/07/2015

Lluís Rabell fa el pas per ser cap de llista de Catalunya Sí que es Pot per "conquerir" la Generalitat

L'activista social vol "repolititzar" les classes populars que fins ara han quedat "recloses" en l'abstenció

Sara González
2 min
Lluís Rabell , el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot al 27-S, presenta la candidatura / CÈLIA ATSET

BarcelonaLluís Rabell, l'activista i fins ara president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), s'ha presentat com a cap de llista de la candidatura Catalunya Sí que es Pot amb la voluntat de "conquerir" el govern de la Generalitat el 27-S. Tal com va avançar ahir l'ARA, el líder veïnal encapçalarà la confluència entre Podem i ICV-EUiA i ho fa, ha dit, amb l'objectiu de "repolititzar" les classes populars que fins ara han quedat "recloses en l'abstenció". Una cursa en la qual espera anar de la mà de Procés Constituent, de qui ha dit que és un "component necessari" de la confluència que liderarà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident de la FAVB (ja ha renunciat al càrrec) ha assegurat que està convençut que pot "contribuir" a construir una eina "útil" que fa un pas endavant no per constituir al Parlament "un honest, combatiu i lleial grup d'oposició" que denunciï la situació de les classes populars sinó per optar al govern de la Generalitat.

Rabell ha advertit als que seran els seus adversaris polítics que hi ha propostes que volen "subvertir la situació" que estan guanyant encara que no comptin amb un candidat gaire conegut pel gran públic. La seva estratègia, ha insistit, passa per entrar en el "cos a cos" als barris per "mobilitzar i repolititzar" les bases socials que s'han sentit fins ara excloses. En definitiva, "picar pedra" al marge de si es té més popularitat o menys per aconseguir una Catalunya "democràtica i lliure" per prendre les seves decisions.

Si la seva candidatura no guanya, ha dit, considera que la confluència serà una "eina prou sòlida i arrelada a la voluntat de les classes populars" perquè en qualsevol circumstància, també des de l'oposició, remogui majories al Parlament.

El referèndum, imprescindible

Rabell ha argumentat que va votar sí-sí el 9-N perquè s'hi sent "perfectament còmode i identificat" i com a resposta "enèrgica" a una actitud "anticatalanista" del govern espanyol que "frega el racisme". Amb tot, ha insistit que és imprescindible celebrar un referèndum en "condicions democràtiques" del qual es derivi un "mandat inapel·lable" sobre el futur de Catalunya. Aquest camí per "obrir la porta del canvi", ha dit, ha d'aplegar totes les sensibilitats, ja siguin independentistes o federalistes, i ha defensat que aquesta majoria es troba en la reivindicació del dret a decidir.

El que serà cap de llista de Catalunya Sí que es Pot ha manifestat el "respecte" que té per la candidatura independentista que lidera Raül Romeva, però ha assegurat que no deixa de ser "curiós i sorprenent" que el candidat "vagi tapat com a número 4", amb referència a Artur Mas, mentre que el cap de llista no vol ser president de la Generalitat. De fet, ha qualificat la candidatura independentista com una "operació política per perpetuar les polítiques neoliberals".

Petició a l'ANC i Òmnium per a la Diada

Preguntat per si assistirà o no a l'acte de la Diada per omplir la Meridiana, Rabell ha recordat que les entitats convocants, com l'ANC i Òmnium, s'han compromès amb una candidatura. És per això que ha convidat aquestes entitats a parlar amb altres organitzacions i fer una crida en la qual es pugui sentir identificada la majoria de la societat catalana, que al seu parer es troba en la reivindicació del dret a decidir.

stats