Política 10/05/2018

L'oposició carrega contra Torra: "Necessitem un president que reconegui el fracàs del procés"

"Sortim del foc i caiem a les brases", assegura el líder del PP, Xavier García Albiol

Ara
2 min
Inés Arrimadas, aquest matí al Parlament

BarcelonaEl candidat D a la investidura, Quim Torra, anunciat aquest dijous per Carles Puigdemont, no ha satisfet l'oposició. "Un altre candidat posat a dit en l'últim moment i nomenat per ser fidel a Puigdemont i al Procés", ha lamentat la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas: "Necessitem un president que reconegui el fracàs del procés".

El número u del partit, Albert Rivera ha considerat Torra un "president-titella" triat per Puigdemont per "intentar allargar el Procés": "Cal seguir aplicant el 155 fins que s'acati explícitament la Constitució i es respectin les resolucions judicials i els drets constitucionals de tots els catalans", ha sentenciat.

El líder de Catalunya en Comú - Podem, Xavier Domènech, ha reclamat en un tuit que "Catalunya necessita Govern, recuperar les institucions i fer front a la crisi política i social". Per a Domènech, Torra "no reuneix ni la transversalitat ni la trajectòria necessària per al moment que vivim".

Des de les files socialistes, el número 1 del PSC, Miquel Iceta, també ha carregat contra el candidat, a qui ha demanat que "si obté el mandat governi respectant la llei i les institucions, i pensant en el conjunt del país i no només en els independentistes". "La seva trajectòria no ens permet fer-li confiança", ha sentenciat.

En un comunicat conjunt publicat pel PSOE i el PSC, la formació lamenta "el temps que s'ha perdut i la paràlisi en què el bloc independentista ha sumit la societat catalana des de les passades eleccions del 21-D", així com que el candidat tingui "un dels perfils més sectaris". "Confiem que el proper govern iniciarà un doble diàleg, d’una banda per tancar les ferides obertes pel Procés entre catalans, i, de l’altra, el diàleg entre els dos governs, el central i el català, per normalitzar les relacions en benefici de la societat catalana", sentencien en l'escrit.

Els tuits polèmics que persegueixen Torra

Una de les principals crítiques que ha rebut el diputat ha girat al voltant d'una sèrie de tuits que va fer el 2012 sobre els espanyols, que es consideren "hispanòfobs", tal com ha assegurat Societat Civil Catalana (SCC) en una piulada: "¿Creieu que l'autor d'aquests comentaris por ser el president de tots els catalans?". En el seu moment, aquests tuits ja van tenir repercussió als mitjans de comunicació.

També el líder del PP, Xavier García Albiol, ha fet un tuit en la mateixa línia. "Aquí teniu el pensament del possible nou president de la Generalitat", ha afirmat, fent ressò dels mateixos tuits: "Sortim del foc i caiem a les brases".

Per part de Ciutadans, Jordi Cañas també s'ha fet ressò dels missatges de Torra en un tuit en què l'ha acusat de fer declaracions "xenòfobes i supremacistes".

stats