cas bárcenas
Política 15/07/2013

Els advocats Durán i Iglesias neguen haver traslladat a Bárcenas a la presó cap missatge del PP

'El Mundo' publica aquest dilluns que el PP hauria fet arribar a l'extresorer del PP el següent missatge: "Si parles, la teva dona anirà la presó"

Europa Press
2 min

MadridL'advocat del número dos de la trama Gürtel Pablo Crespo, Miguel Durán, i l'advocat de l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, Javier Iglesias, han negat aquest dilluns en dos comunicats haver visitat Luis Bárcenas a la presó amb la intenció de traslladar un missatge del partit, tal com publica aquest dilluns 'El Mundo'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que va ser director general de l'ONCE, Miguel Durán, ha assenyalat en un comunicat enviat als mitjans que va fer dues visites a Bárcenas a la presó de Soto del Real (Madrid) a petició de l'extresorer del PP i de la seva família, i en les quals es va limitar a ajudar-lo "professionalment i moralment" durant els dies en què va estar sense advocat, assegura.

Duran desmenteix les fonts que han informat al diari 'El Mundo' sobre l'objectiu de les seves visites a Bárcenas a la presó, que segons publica el diari dirigit per Pedro J. Ramírez van ser per traslladar un missatge del mateix president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Li hauria promès bon tracte penal, la nul·litat del cas, el relleu del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i que la seva dona i fill quedessin al marge de l'assumpte.

Per la seva banda, l'advocat de l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, Javier Iglesias, nega rotundament en un altre comunicat que en la conversa que va tenir amb Bárcenas al centre penitenciari li traslladés el que diu la informació d''El Mundo', un article que el rotatiu titula directament: "Si parles, la teva dona anirà a la presó; si calles, caurà Gallardón i s'anul·larà el procés".

Iglesias, que va visitar Bárcenas acompanyat de l'anterior advocat de l'extresorer, Alfonso Trallero, afirma en el seu comunicat que la conversa que va mantenir amb ell va ser "cordial", i afegeix que les seves actuacions professionals s'han regit sempre pel "més estricte rigor professional i deontològic" i que "mai" s'hauria "prestat" per dur a terme "una actuació com la que es descriu a la notícia".

stats