Política 27/05/2018

Agredit un agent de la Guàrdia Urbana durant una manifestació espanyolista a la plaça de Sant Jaume

La marxa, d'un miler de persones, ha acabat amb l'estesa de banderes espanyoles a la platja

Ara
2 min
Agredit un agent de la guàrdia urbana durant una manifestació espanyolista a plaça Sant Jaume

BarcelonaUn miler de persones s'ha manifestat aquest diumenge a Barcelona a favor de la unitat d'Espanya i en contra del president Quim Torra. Convocades per organitzacions ultres com la Coordinadora de Tabàrnia, Democracia Nacional, Somatemps o Generació Identitària, la manifestació ha començat a la plaça d'Urquinaona, ha baixat per la Via Laietana i ha acabat a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. És en aquest punt on hi ha hagut tensió i s'ha agredit un agent de la Guàrdia Urbana. Els manifestants reclamaven que es retirés el llaç groc de la façana de l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També han cantat consignes com "Puigdemont, a prisión", "Torra, racista, el primer de la llista" o "Espanya, una i no cinquanta-una", segons recull Efe. Una camioneta que acompanyava la manifestació ha fet sonar nombroses vegades l'himne nacional i la cançó 'Viva Espanya' de Manolo Escobar com a banda sonora de l'acte.

Al final d'aquestes cançons s'han pogut escoltar alguns visques a Franco i crits com 'Una, grande y libre' o 'Arriba Espanya'.

Durant la manifestació, un agent de la Guàrdia Urbana ha estat agredit i s'ha retirat "momentàniament" el símbol per la llibertat dels presos. Així ho ha explicat a través de Twitter Gerardo Pisarello, membre del govern d'Ada Colau, que s'ha compromès a engegar una investigació dels fets.

Imatges de la tensió, recollides per Betevé.

Més tard, alguns manifestants han anat a la platja de la Barceloneta i han repartit 300 tovalloles amb la bandera espanyola. Els manifestants unionistes han volgut respondre així a l'acció de suport als presos polítics que s'ha dut a terme aquest matí a la platja de Mataró, on s'han desplegat desenes de bufandes grogues formant creus sobre la sorra. Allà un home ha irromput l'acte per retirar els símbols grocs mentre feia proclames a favor de Franco.

Reacció dels independentistes

Davant dels fets, el PDECat i ERC han demanat una reunió de la Junta de Portaveus, de manera extraordinària, per analitzar els fets, ja que recelen que l'Ajuntament hagi decidit retirar el llaç groc durant la manifestació unionista.

La CUP, per la seva banda, també ha manifestat indignació a través de Twitter. "Sota quins criteris s'ha deixat campar de forma impune una manifestació de grups feixistes i nazis, a la vegada que es reprimia una manifestació pels drets de les persones migrades?".

stats