Política 31/05/2019

Maragall s'assegura el suport de Junts per Catalunya i busca el pacte de govern amb Colau

Després de visitar Forn a la presó, diu que li ha transmès l'aval a la llista més votada

Ara
2 min
Maragall s'assegura el suport de Junts per Catalunya i busca el pacte de govern amb Colau

BarcelonaEls equips negociadors d'ERC i Barcelona en Comú han tingut aquest matí la primera reunió per començar a acostar posicions per a un possible pacte de govern. I, a la tarda, el candidat republicà, Ernest Maragall, ha visitat el número u de la llista de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, a la presó de Soto del Real acompanyat de la número dos de la llista, Elsa Artadi. N'ha sortit, segons ha explicat, amb el convenciment que la llista de Forn li donarà suport com a alcalde a l'entendre que ell representa la llista més votada. I convençut que ara el que cal és negociar amb l'equip d'Ada Colau per segellar, en aquest cas, un pacte de govern, que sumaria 20 regidors –la majoria està en 21– i que seria "inequívocament progressista i republicà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artadi, de fet, també ha confirmat al sortir de la trobada que esperen que Maragall "sigui el pròxim alcalde" perquè representa "la llista més votada". I ha criticat amb duresa que la cap de files de BComú, Ada Colau, no hagi tancat la porta a l'opció d'acceptar els suports de la formació de Manuel Valls per tirar endavant un pacte de govern alternatiu amb el PSC. "És una sorpresa que Colau, que venia a canviar-ho tot, s’estigui prestant a aquesta qüestió d'estat", ha lamentat,

Maragall, que aquest matí ja s'ha reunit també a la presó amb Oriol Junqueras, ha manifestat el seu convenciment que l'opció del pacte alternatiu està "condemnada al fracàs" i ha defensat els contactes que ja estan mantenint amb els comuns per tancar un acord de govern entenent que la investidura està garantida amb Junts per Catalunya, amb qui també vol seguir negociant. "Entrem en fase de diàleg preferent amb Barcelona en Comú per explorar el pacte fins a les últimes conseqüència", ha dit. I ha instat a treballar "en positiu" i "amb responsabilitat". I ha defensat tancar aquest acord entre dos i veure, després, en quina posició se situen la resta de forces.

Maragall també ha remarcat que en la reunió de treball d'aquest matí amb els comuns l'equip de Colau no s'ha referit a la possibilitat d'acceptar els vots de Valls i formar govern amb el PSC. "D'això no n'hem parlat", ha resumit. Maragall ha mantingut que els republicans no preveuen en cap cas que el PSC se sumi a aquesta entesa. El republicà, però, ha considerat precipitat donar els detalls dels termes en què s'està negociant.

stats