Política 03/06/2019

Collboni rebutja una reunió bilateral amb Maragall i reitera que només pactarà amb Colau

Tant ERC com el PSC s'han vetat mútuament, però els comuns insisteixen en impulsar un tripartit

Ara
2 min
Debat d¡alcaldables de Barcelona sobre habitatge

BarcelonaEn plena negociació amb Barcelona en Comú per un acord de governabilitat a Barcelona, l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, ha citat el del PSC, Jaume Collboni, a una reunió bilateral. La cita, avançada per 'Nació Digital' i confirmada per l'ARA, sorprèn tenint en compte el veto mutu que s'han mostrat des d'abans de començar la campanya. El socialista, de fet, ha rebutjat ràpidament la proposta del candidat republicà amb una carta en què reitera que només es planteja explorar un possible acord de govern amb els comuns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem fet públic l'inici de negociacions amb Barcelona en Comú per a la configuració d'un govern progressista i no subordinat al Procés; i aquest serà el plantejament que defensarem", diu la missiva, que no descarta "diàleg" amb els republicans un cop constituït el nou plenari municipal per tal d'abordar "grans acords de ciutat". Fonts republicanes, de fet, havien afirmat que se citava Collboni perquè representa la tercera força de la ciutat, però negaven cap interès en avançar cap a un tripartit d'esquerres a la ciutat, tal com insisteix repetidament l'alcaldessa en funcions, Ada Colau.

Aquest mateix dilluns els comuns han reiterat la seva proposta de tripartit i han demanat tant a socialistes com a republicans que deixin de banda "les línies vermelles" que els separen, bàsicament centrades en el debat nacional. ERC considera el PSC "còmplice i avalador de la repressió" contra el moviment independentista i els socialistes s'han conjurat públicament per "evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista". Tots dos són, però, socis potencials d'Ada Colau, a la qual necessiten per formar un govern bipartit. Fonts republicanes asseguren que la trobada només servirà com a primer contacte entre els líders de les dues formacions després del 26-M i que no s'hi negociarà un acord.

stats