Política 05/06/2019

Maragall atura les negociacions amb Colau fins que els comuns renunciïn al pacte amb el PSC

L'alcaldable d'ERC ofereix un pacte al 50% amb Colau de número dos

Aleix Moldes
2 min
Ernest Maragall i d'altres membres del seu equip

BarcelonaLes negociacions entre ERC i Barcelona en Comú queden aturades fins a nova ordre. L'alcaldable republicà, Ernest Maragall, ha pres aquesta decisió davant la insistència de l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, de seguir apostat per dues negociacions simultànies, una amb ERC i l'altra amb el PSC. "Apareix un altre acord possible per a BComú. No volem ni interferir ni convertir-nos en figura decorativa", ha assenyalat en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'estratègia paral·lela és incompatible", ha reiterat el candidat republicà. Les converses, doncs, queden congelades sense haver avançat pràcticament res i a només deu dies de l'elecció de l'alcalde o alcaldessa de la ciutat. Esquerra força Colau a definir-se sense esperar a l'últim segon, tal i com pretenien els comuns, que divendres reuneixen el seu plenari per decidir internament cap on acaben tirant. "No podem acceptar que BComú segueixi insistint en el tripartit impossible, on Collboni no vol ni seure amb mi", ha apuntat Maragall.

Des d'Esquerra insisteixen que les negociacions no estan suspeses sinó en pausa fins que els comuns escullin el seu soci preferent. Acabar amb les negociacions entre BComú i PSC és, ara per ara, la prioritat dels republicans, que només han afrontat fins ara dues rondes de converses amb els comuns.

L'oferta d'ERC

Més enllà de l'acord programàtic, en el que han començat a parlar de qüestions d'habitatge, turisme i medi ambient, entre d'altres, l'oferta que els republicans han traslladat als comuns passa per un repartiment al 50% de les responsabilitats executives a l'ajuntament amb Ada Colau de número dos. "Tenim tota la predisposició a establir una nova figura del més alt rang", ha explicat Maragall, que fins i tot ha indicat que potser s'hauria de revisar el reglament del consistori per crear aquest nou càrrec adaptat específicament per a la líder dels comuns.

"No ha existit mai aquesta figura a la ciutat de Barcelona perquè fins ara no hi havia hagut un mapa electoral com aquest", ha destacat. "Reservem el màxim rol per a Colau, al costat de l'alcalde, que seria jo mateix", ha prosseguit, tot apuntant que la idea és que aquest repartiment de tasques es mantingués durant els quatre anys de mandat.

stats