Política 25/06/2020

Marta Pascal optarà a liderar el Partit Nacionalista de Catalunya

L'exalcalde de Vielha i exdiputat de CiU Àlex Moga serà el secretari d'organització

Ara
1 min
Marta Pascal: “Molta gent dins 
 Del PDECat té 
 Por de discrepar de Puigdemont”

BarcelonaMarta Pascal es presenta per liderar el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). L'excoordinadora nacional del PDECat aspira a liderar el nou partit que aquest cap de setmana celebra el seu congrés fundacional. Segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat la mateixa Pascal a través d'una piulada a Twitter, en la candidatura l'acompanyarà l'exalcalde de Vielha i exdiputat de CiU Àlex Moga, com a secretari d'organització.

Aquest dijous era l'últim dia per presentar les candidatures per liderar el nou partit i la de Pascal ha estat l'única. Oriol Puig seria el portaveu i Pep Garcia, el tresorer. La candidatura es podrà votar de forma telemàtica fins dissabte, el dia que es farà el congrés fundacional del nou partit. Precisament, aquest dijous l'exdiputat del PDECat al Congrés Jordi Xuclà ha anunciat que es donava de baixa del partit, una decisió que també va prendre l'exdiputat Carles Campuzano fa uns dies i la mateixa Pascal.

El mes de març, l'anomenat grup de Poblet ja va aprovar que tenia la voluntat de presentar-se a les properes eleccions. El grup de Poblet que impulsa aquest nou partit s'emmiralla en el Partit Nacionalista Basc (PNB) per fer política a Catalunya, fins al punt que han optat pel mateix nom. De fet, l'excoordinadora del PDECat i exsenadora de JxCat (que va dimitir perquè no compartia els postulats amb l'expresident Carles Puigdemont) defensa en el seu llibre recent Perdre la por (Catarata, 2020) que els jetzales són, a parer seu, el model a seguir.

stats