CANVI DE CICLE
Política 22/03/2015

Marta Rovira, sobre la proposta de full de ruta de la CUP: "Ens entendrem!"

La dirigent d'ERC considera el text presentat per l'esquerra independentista "un pas endavant"

Ara
1 min
La portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, el 11/06/2013 a la sala de premsa de la cambra / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha valorat aquest diumenge la proposta de full de ruta cap a la independència que la CUP va fer pública dissabte després de setmanes de debats interns. "Llegida la proposta de la CUP. És un pas endavant! Ens entendrem!", ha piulat la dirigent republicana des del seu compte de twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, tant CDC com ERC i les entitats van defensar que el preacord que havien tancat era volgudament obert per aconseguir que partits com la CUP o Unió poguessin negociar-lo i arribar a acords que permetessin concretar entre tots les passes a fer a partir del 27-S.

La formació de l'esquerra independentista proposa impulsar en paral·lel, per una banda, un procés constituent sobre la base dels electes locals i que incorpori totes les formacions favorables al dret a decidir i, per l'altra, fer efectiva la independència desacatant lleis espanyoles, aprovant una declaració unilateral, configurant un "govern de ruptura nacional, social i democràtica" i buscant suports internacionals.

stats